Tres investigadores de UIC Barcelona publiquen en un llibre de l'editorial Routlegde un estudi sobre la cura de les persones de la tercera edat

26/06/20
Comparteix aquesta informació

El treball, publicat a l'editorial britànica Routledge, centra la mirada en les relacions de cura que s'estableixen per atendre la gent gran.

Tres investigadores de UIC Barcelona publiquen en un llibre de l'editorial Routlegde un estudi sobre la cura de les persones de la tercera edat
La Dra. Belén Zárate, la Dra. Consuelo León i la Dra. Remei Agulles han publicat el capítol "From Care in the Home to the Transformation of Other Care Environments in Homes" al llibre People, Care and Work in the Home; una reflexió publicada a la prestigiosa editorial britànica Routledge.
 
Què passa quan la cura de les persones grans a casa no és possible o desitjable? Sota aquesta premissa, el treball analitza, d'una banda, les característiques essencials de la cura de les persones grans dins de la família i, de l'altra, presenta diferents iniciatives que s'han implementat en els sectors de l'atenció mèdica i residencial a Espanya.
 
La publicació evidencia que la situació de vulnerabilitat que moltes persones experimenten en fer-se grans és una realitat, i que la gran majoria busca el suport de relacions interpersonals més estretes i sòlides. El capítol demostra, mitjançant estudis realitzats des de la perspectiva dels cuidadors o els receptors de cures, que la casa i la família són sempre la primera opció i la més valorada.