UIC Barcelona acull la I Edició del Fòrum Premis Albert Jovell, una plataforma de coneixement en benefici del pacient

12/06/15
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona va acollir ahir la I Edició del Fòrum Premis Albert Jovell. Aquesta iniciativa, impulsada per Janssen, en col·laboració amb Cátedras en Red, es proposa millorar els resultats en salut dels pacients a Espanya a través de la conservació i la transmissió de l’enorme llegat intel·lectual del Dr. Albert J. Jovell, professor i primer director de  l’Institut de Salut Pública i Pacients de UIC Barcelona i compromès defensor dels drets dels pacients i de la innovació en política sanitària.

UIC Barcelona acull la I Edició del Fòrum Premis Albert Jovell, una plataforma de coneixement en benefici del pacient

L’acte va acollir més de 300 professionals i representants d’organitzacions socials i institucions lligades a l’àmbit sanitari i va tenir la presència del Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, que va agrair a Janssen i a Cátedras en Red l'organització del fòrum, que permetrà "mantenir la doctrina i el pensament del Dr. Jovell present en el sistema sanitari". Així mateix, va comentar la importància del paper de l'administració a l'hora de "donar facilitats perquè la relació entre metge i pacient sigui efectiva".  

En el primer bloc, durant el fòrum, els experts van destacar que els pacients comencen a participar de manera activa i expressen les seves opinions i preferències amb relació a les opcions terapèutiques. Durant l’entrega de premis es van reconèixer algunes de les 225 candidatures presentades amb un total de set guardons als millors projectes d’associacions de pacients, fundacions, ONG, professionals sanitaris, col·legis oficials, societats científiques, universitats i mitjans de comunicació que treballen per l’excel·lència, la innovació i el compromís i situen el pacient en el centre del sistema.