UIC Barcelona, campiona del II Torneig de Debat de Granada

04/11/16
Comparteix aquesta informació

L’equip de debat de UIC Barcelona va guanyar el II Torneig de Debat Babel de Granada, que va tenir lloc els dies 20, 21 i 22 d’octubre. L’alumne de Dret Pedro Pérez-Cuesta va ser guardonat amb el premi al millor orador del torneig.

UIC Barcelona, campiona del II Torneig de Debat de Granada

La cita, avalada per la Universitat de Granada, va reunir joves procedents de clubs universitaris de diverses províncies. La meitat dels jutges van ser persones amb experiència en debat acadèmic, i l’altra meitat, experts en el tema. 

En aquesta edició, la pregunta que es va debatre va ser “Avança l’ús de les noves tecnologies cap al pensament únic?”. 

El model de debat incloïa una introducció, diverses refutacions, interpel·lacions i conclusions. Hi va haver una fase preliminar i una altra de final. Es van formar quatre grups compostos per sis equips cadascun i es va disputar una lliga entre els equips de cada grup, i es van enfrontar entre ells un sol cop. 

Els dos primers classificats de cada grup van passar a la fase final. Els equips que es van enfrontar van ser el de UIC Barcelona i el de Babel 2. UIC Barcelona va resultar guanyadora de la competició i va rebre com a premi 500 euros i, juntament amb el premi al millor orador, a l’alumne de Dret Pedro Pérez-Costa, se li va fer lliurament d’un trofeu. L’equip finalista rebrà un trofeu commemoratiu i 150 euros. Els equips els formaven de dues a cinc persones, una de les quals va ocupar el lloc de capità de l’equip. En cada debat hi van intervenir un mínim de dos oradors i un màxim de cinc oradors per equip.