UIC Barcelona i la Universitat de Boston s’uneixen per oferir un doble títol en gestió cultural

17/05/17
Comparteix aquesta informació

El rector de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), el Dr. Xavier Gil, i Martin J. Howard, vicepresidente sènior, director financer i tresorer de la Universitat de Boston, han signat un conveni pel qual els estudiants de UIC Barcelona podran obtenir un doble títol.

UIC Barcelona i la Universitat de Boston s’uneixen per oferir un doble títol en gestió cultural

El conveni permetrà als alumnes de UIC Barcelona completar el Màster Universitari en Gestió Cultural amb el títol de Master of Science in Arts Administration (en un total de dos cursos acadèmics) i amb el Postgrau en Arts Management. En tots dos casos, el procés és el mateix: l’estudiant de UIC Barcelona, ​​un cop obtingut el títol de màster, viatja a Boston, on cursa els crèdits de Màster o Postgrau. A la primera opció, s’hi suma la possibilitat d’obtenir, a més a més, un postgrau en Fundraising, depenent de les optatives que es triïn del Màster de la Universitat de Boston. 

Aquest nou doble títol posiciona el Màster Universitari en Gestió Cultural de UIC Barcelona com el primer màster que ofereix una doble titulació d’aquest caràcter amb una universitat estrangera. 

Els avantatges que obtenen els estudiants amb aquesta nova fórmula són múltiples: gràcies al conveni, el preu de la matrícula a la Universitat de Boston es redueix notablement per als estudiants de UIC Barcelona (gairebé un 50 % en el cas del Màster). D’altra banda, el doble títol de Màster permet fer quatre mesos de pràctiques als Estats Units i obtenir un permís de treball de 12 mesos. Els estudiants aconsegueixen així experiència laboral en un ecosistema cultural diferent de l’europeu. 

En paraules de Marta Crispí, directora del Màster Universitari en Gestió Cultural de UIC Barcelona: “El doble títol i l’opció de postgrau a la Universitat de Boston amplien l’oferta formativa en gestió cultural de UIC Barcelona i reforcen el caràcter internacional que ja té el màster. A més, s’afegeix una especialització en Fundraising que ara mateix no proporcionàvem, que està poc desenvolupada i que constitueix una línia important de futur per a les institucions culturals europees”. 

El Màster Universitari en Gestió Cultural (títol oficial) ja té quinze edicions en castellà, vuit en anglès i més de 490 antics alumnes. El màster es desenvolupa amb un enfocament pràctic i una clara vocació internacional. Està estretament vinculat a Barcelona, amb una oferta cultural de primer ordre i projectes d’impacte internacional. Les classes s’alternen amb study visits per visitar equipaments i institucions culturals i aprendre dels seus directius. Durant el curs, experts nacionals i internacionals també imparteixen classes magistrals i workshops.