UIC Barcelona inaugura el curs acadèmic 2020-2021

09/10/20
Comparteix aquesta informació

La Universitat ha celebrat l’acte inaugural d’enguany respectant totes les mesures de seguretat i higiene, i la majoria de convidats l’han pogut seguir en directe via streaming.

UIC Barcelona inaugura el curs acadèmic 2020-2021

UIC Barcelona va inaugurar ahir oficialment el curs acadèmic 2020-2021. La sessió, que va tenir lloc a l’Aula Magna, va estar presidida pel rector de la Universitat, Xavier Gil, i la lliçó inaugural va anar a càrrec del director del Barcelona Supercomputing Center (BSC), Mateo Valero, amb la ponència titulada “La supercomputació i la intel·ligència artificial com a eines fonamentals per a la ciència i l’enginyeria”.

A diferència d’altres cursos, la sessió inaugural d’aquest any es va retransmetre virtualment per a la majoria de convidats, mentre que l’Aula Magna va acollir un nombre reduït d’assistents per respectar l’aforament i les distàncies de seguretat i higiene establertes.

L’acte va començar amb el discurs de la secretària general de la Universitat, Belén Castro, que va fer una lectura de les fites més destacades del curs 2019-2020. Posteriorment, va entregar la medalla a totes les persones de la institució que fa deu anys que treballen a UIC Barcelona. Durant la seva intervenció i lectura de la memòria, la secretària general va parlar de les iniciatives engegades en l’àmbit de docència, les fites assolides pel que fa a la recerca i transferència de coneixement i les accions de compromís social impulsades per la institució, en línia amb els valors de UIC Barcelona. Castro va concloure el seu discurs remarcant l’esforç i la dedicació de tota la comunitat universitària durant els mesos d’estat d’alarma sanitària originats per la pandèmia.

L’acte va continuar amb la ponència del director del BSC, Mateo Valero, el qual va centrar la seva intervenció a fer un repàs de l’evolució dels processadors i va destacar com els càlculs i la intel·ligència artificial serveixen per resoldre problemes de la societat.

En aquest sentit, Valero també va comentar la implicació del BSC en diferents projectes per fer front a la COVID-19, entre aquests, un treball conjunt amb IrsiCaixa i el doctor Bonaventura Clotet per desenvolupar la vacuna contra el virus.

A la sessió, també hi va intervenir el secretari general d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Grau, que va participar a l’acte de manera virtual. Grau va felicitar la Universitat per l’avanç i el creixement que ha fet UIC Barcelona quant a recerca. Tal com es va destacar en la lectura  de la memòria, la Universitat té 25 grups de recerca reconeguts, 78 projectes competitius i ha augmentat en un 22% els sexennis aconseguits pels investigadors, així com en un 44% els fons competitius captats.

El rector de la Universitat va finalitzar l’acte amb un discurs d’agraïment especial a tota la comunitat universitària per l’esforç i la dedicació durant els mesos de confinament.