UIC Barcelona, l’única universitat de l’Estat que aconsegueix que tots els estudiants superin el MIR

20/06/16
Comparteix aquesta informació

Per segon any consecutiu UIC Barcelona ha aconseguit, segons dades del Ministeri de Sanitat, que tots els estudiants presentats al MIR hagin superat la nota de tall. Però, així com l’any passat la primera promoció de Medicina va compartir aquest privilegi amb tres universitats més, aquest curs només els alumnes de UIC Barcelona l’han assolit. 

UIC Barcelona, l’única universitat de l’Estat que aconsegueix que tots els estudiants superin el MIR

A més a més, el 94 % dels estudiants han pogut accedir a escollir plaça. Les especialitats triades han estat molt variades, per citar-ne algunes: Medicina interna, Cardiologia, Medicina familiar i comunitària, Pediatria, Cirurgia general, Neurologia, Traumatologia, Ginecologia, etc. Molts han escollit centres a Barcelona, com ara la Vall d’Hebron, l’Hospital del Mar, Bellvitge, Sant Pau, Althaia, Can Ruti, i també, Joan XXIII de Tarragona, Son Espases i Sant Llàtzer de les Balears, l’Hospital Universitari A Coruña, etc.

El Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona, es mostra satisfet pels resultats obtinguts: “Hem posat molta il·lusió i molta feina en aquest projecte i els indicadors ho demostren. Estem segurs que és una promoció de metges molt ben formats tant tècnicament com humanament”.

El Grau en Medicina de UIC Barcelona va començar l’any 2008. Està orientat a l’aprenentatge de l’alumnat mitjançant metodologies educatives actives amb un elevat component de tecnologies de la informació i la comunicació: estudi en grups reduïts, mètode del cas, aprenentatge basat en problemes (ABP), ús intensiu de laboratoris de simulació, etc. Les pràctiques clíniques es fan, principalment, als hospitals universitaris (Fundació Althaia de Manresa, Hospital de Granollers i l’Hospital General de Catalunya) i als associats (Hospital Quirón). També es fan pràctiques a l’Hospital de Mollet, l’Hospital Plató, el Parc Sanitari Pere Virgili i l’Institut Català d’Oncologia, entre d’altres.