UIC Barcelona participa en el projecte MAXIBONE

15/09/17
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona participa en el projecte MAXIBONE, finançat per la Comissió Europea amb sis milions d’euros destinats a investigar en l’àmbit de la regeneració òssia. El projecte per part de la nostra Universitat el lidera el Dr. Federico Hernández Alfaro, cap d’àrea de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial, i hi participa el rector, el Dr. Xavier Gil.

UIC Barcelona participa en el projecte MAXIBONE

La Comissió Europea ha aprovat el finançament del projecte MAXIBONE, en el qual participa el Departament de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial de la Universitat juntament amb diversos centres de referència en recerca de regeneració òssia d’Europa.

 

El projecte MAXIBONE està coordinat per l’Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM) i hi participen universitats, centres hospitalaris i empreses del sector biomèdic i dental d’Espanya, França, Noruega, Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa. El seu objectiu principal és fer un assaig clínic aleatori i controlat sobre l’augment de la cresta alveolar en l’os mandibular i maxil·lar.

 

Per això, el consorci format per totes les entitats participants durà a terme l’assaig clínic en 150 pacients per comparar la seguretat i l’eficàcia de l’empelt ossi autòleg amb implants ossis derivats de cèl·lules mesenquimàtiques expandides de medul·la òssia autòloga, associades a un substitut ossi sintètic cobert per una membrana reabsorbible.

 

El projecte MAXIBONE es durà a terme en deu grans centres hospitalaris, mentre que la producció de les cèl·lules mesenquimàtiques es farà en instituts de transfusió de sang de França i Alemanya. El monitoratge eficient de l’assaig permetrà crear una base de dades clíniques amb les quals es podrà avaluar la seguretat, l’eficàcia i els costos del projecte. Així mateix, la participació de la companyia Mimetis i el seu innovador biomaterial biomimètic, al costat de Straumann, líder industrial en implantologia dental, contribuirà al desenvolupament i la difusió d’estratègies d’aplicació dels futurs tractaments personalitzats de medicina regenerativa.

 

La Comissió Europea finançarà el projecte MAXIBONE en el marc del seu programa de R+D Horizon 2020 destinat a impulsar la innovació i el coneixement a Europa.