UIC Barcelona presenta al Saló de l’Ensenyament un grau pioner a Espanya

22/03/17
Comparteix aquesta informació

Aquest matí ha estat la inauguració de la 28ª edició del Saló de l’Ensenyament. El rector, Xavier Gil, acompanyat del vicerector Jaume Armengou i el vicerector-gerent Alberto T. Estévez, ha saludat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, a l’estand de UIC Barcelona.

UIC Barcelona presenta al Saló de l’Ensenyament un grau pioner a Espanya

L’objectiu del grau en Enginyeria de Pròtesis i Ortesis és capacitar l’alumne perquè pugui identificar, dissenyar i avaluar les necessitats protètiques i ortètiques dels pacients amb la finalitat de dotar-los de més qualitat de vida.

Aquest nou grau és una branca de l’Enginyeria que se centra en l’aplicació dels principis i les tècniques de l’enginyeria en el camp de la pròtesi i l’ortesi dental i de l’aparell locomotor. Té una gran demanda professional, a causa de l’augment de l’esperança de vida, que fa necessària la substitució de membres del cos o bé l’ús de sistemes correctors per optimitzar-ne la funcionalitat. Fins ara, el grau s’ha impartit a països com els Estats Units, Austràlia, el Canadà, Anglaterra o Escòcia.

A més d’aquest grau, pendent d’aprovació per part del Consell d’Universitats, l’estand de UIC Barcelona presenta els 13 graus oficials que imparteix i les 8 dobles titulacions internacionals, d’entre les quals destaquen la doble titulació d’Arquitectura amb la Universitat de Belgrano (Argentina) o les de les facultats de Ciències de la Comunicació o Dret amb el Iona College de Nova York. A més a més, UIC Barcelona ha establert un acord amb la Universitat de Califòrnia (Berkeley) que permet que estudiants de certes titulacions hi cursin crèdits a l’estiu i els comptin aquí com a crèdits del seu grau.

Durant aquests dies al Saló, la Universitat ofereix una activitat de realitat virtual, en què els assistents que passin per l’estand recorreran les instal·lacions de UIC Barcelona mentre juguen a caçar una sèrie d’elements i entraran a participar en un concurs a Instagram.