UIC Barcelona se suma al Pacte per a la Reforma Horària

18/07/17
Comparteix aquesta informació

La Universitat Internacional de Catalunya ha estat una de les 110 organitzacions i entitats que, juntament amb el Govern de la Generalitat, han signat el Pacte per a la Reforma Horària. La signatura del Pacte, feta al Palau de la Generalitat, ha estat encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Jordi Turull, conseller de la Presidència i portaveu del Govern ha signat el Pacte en nom del Govern.

El Pacte per a la Reforma Horària és el resultat de tres anys i mig de treballs d’experts i de l’acord de tots els agents implicats de diferents àmbits com el comerç, l’Administració, el treball, la sanitat, la cultura o l’educació.

Amb la signatura del Pacte per a la Reforma Horària, el Govern i les organitzacions signants s’han compromès a assumir l’Objectiu 2025, que ens ha de portar, a partir del 17 de juliol i durant els propers anys, a equiparar a la mitjana europea els indicadors dels àmbits de salut, organitzacions, serveis públics, educació, cultura i oci, comerç i consum i mobilitat.

La carta de compromisos cap a l’objectiu 2025, que s’inclou en el Pacte per a la Reforma Horària, preveu, entre d’altres, els propòsits següents: recuperar les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món; impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i més flexibles per atendre les noves necessitats socials, i consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar.

La signatura del Pacte culmina la tasca feta pels impulsors de la Reforma Horària i el Consell Assessor per a la Reforma Horària durant gairebé quatre anys, des que es va gestar a la tardor de 2013 i es va presentar el 29 de gener de 2014.