UIC Barcelona signa un conveni amb Episcopus per nodrir de contingut les visites a la catedral de Vic

07/11/17
Comparteix aquesta informació

Episcopus, del bisbat de Vic, ha signat aquest migdia a la sagristia de la catedral de Vic un conveni de col·laboració amb la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) per aquest segon semestre del 2017 i el primer semestre del 2018 per a la redacció d’un projecte de visita dinamitzada a la catedral de Vic. La direcció de l’encàrrec per part de UIC Barcelona anirà a càrrec de les doctores Judith Urbano i Marta Crispí, del grup de recerca Història, arquitectura i disseny.

UIC Barcelona signa un conveni amb Episcopus per nodrir de contingut les visites a la catedral de Vic

Segons el conveni, el grup de recerca permetrà disposar al bisbat de Vic dels recursos següents:

  • Definició dels punts d’informació de la visita a la catedral de Vic amb els continguts que es donaran a cadascun d’ells. Aquests punts són els següents: naus i capelles de la catedral, cripta, claustre romànic i gòtic, campanar, retaule gòtic de Sant Pere, capelles de la Rodona i de l’Esperit Sant, tresor, exposició permanent de Josep Maria Sert i les pintures de la catedral, a més d’altres espais de la catedral que es creguin convenients.
  • Definició dels espais expositius amb el detall dels continguts i recursos museogràfics.
  • Redacció dels materials que poden acompanyar i complementar la visita: fullet, guia, monografia, etc.
  • Organització d'activitats de difusió que acompanyaran el projecte: visites, cicle conferències, jornades, etc.
  • Proposta i redacció dels continguts dels recursos digitals.

El conveni s’executarà en dues fases, una aquest segon semestre del 2017 i una segona el primer semestre del 2018 i té un cost, per aquesta primera fase, de 10.000 euros. Es tracta d’un projecte finançat a través de la Diputació de Barcelona dins el marc d’Episcopus. Per al seguiment del desenvolupament d’aquest conveni, s’ha constituït una comissió paritària mixta de seguiment integrada per representants de cadascuna de les parts signants.