UIC Barcelona signa un concert amb l’EAP Sardenya pel qual esdevindrà el primer Centre d’Atenció Primària Universitari de l’Estat

23/05/17
Comparteix aquesta informació

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) i l’Equip d’Atenció Primària Sardenya (EAP Sardenya) han signat un conveni per estrènyer els vincles en l’àmbit de la docència i la recerca sobre salut familiar i comunitària. Amb aquesta signatura es fa oficial la decisió de les dues institucions perquè l’EAP Sardenya assoleixi el grau de centre universitari, el primer centre d’atenció primària de l’Estat Espanyol que rep aquest segell.

UIC Barcelona signa un concert amb l’EAP Sardenya pel qual esdevindrà el primer Centre d’Atenció Primària Universitari de l’Estat

La col·laboració de les dues institucions s’estableix per la formació clínica i sanitària dels alumnes de UIC Barcelona amb l’objectiu de mantenir la qualificació dels professionals de la salut al seu nivell més alt. El conveni vol promoure l’adequada utilització dels recursos sanitaris, humans i materials de l’EAP Sardenya per la docència universitària present i futura, a tots els cicles universitaris, afavorint la utilització dels mateixos i la continua millora de la qualitat.

Amb la signatura del concert ambdues institucions es comprometen a endegar nous projectes docents i de recerca, en especial els que vagin encaminats a la recerca en l’àmbit de la salut familiar i comunitària i l’atenció primària.

“A UIC Barcelona li donem molta importància a l’atenció primària i a la medicina de família. L’EAP Sardenya té una llarga experiència contrastada en assistència, docència i recerca de qualitat. Mitjançant aquest concert, volem aprofitar aquest enorme potencial i també destacar la seva excel·lència donant-li un reconeixement universitari que li és propi”, afirma Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona

Per la seva part, Jaume Sellarès, director de l’EAP Sardenya, assegura que “el reconeixement universitari que ens atorga UIC Barcelona consolida la nostra experiència en l’àmbit assistencial, de docència i de recerca en atenció primària. Ser el primer Centre d’Atenció Primària amb el reconeixement universitari és un orgull i una responsabilitat i contribuirà a la col·laboració cada cop més estreta entre la Universitat i l’Atenció Primària”.

En la signatura del conveni van estar presents Xavier Gil, rector de UIC Barcelona, Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Jaume Sellarès, director de l’EAP Sardenya, i Albert Casasa, cap d’estudis.