El #UICSocialDay es consolida com la festa de la solidaritat de UIC Barcelona

06/03/19
Comparteix aquesta informació

Per quart any consecutiu la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) ha celebrat el #UICSocialDay, una jornada solidària que té l’objectiu de sensibilitzar la comunitat i fer arribar-li un dels valors de la Universitat: el compromís social.

El #UICSocialDay es consolida com la festa de la solidaritat de UIC Barcelona

La jornada, organitzada pel Vicerectorat de Comunitat Universitària, va transcórrer en un ambient festiu a tots dos campus. Alumnes, professors i personal d’administració i serveis van dur a terme les diferents missions proposades per aquest any, en total sis. 

A tots dos campus van tenir lloc les missions Esmorzar per a tothom, Desitjos dolços i Cantem bingo. En el primer cas, es tractava de preparar l’esmorzar o el berenar per a persones sense llar en col·laboració amb el Centre d’Acollida Assís i La Merienda, un projecte de Sud Integració. 

En la missió Desitjos dolços, els voluntaris van preparar un regal amb dolços per a mares joves en situació desfavorable. El regal, un ram de flors fet amb llaminadures, es lliurarà el Dia de la Dona a les dones que participen en els projectes Maternity i Casa Guadalupe. I en el cas de Cantem bingo, els participants van jugar una partida de bingo amb persones grans del Centre de Dia Badia del Vallès, la Residència Ergos i la Residència l’Onada-Parc Guinardó que es van desplaçar als campus. 

Enguany s’hi han incorporat dues missions noves: al Campus Sant Cugat, Viure en colors, i al Campus Barcelona, Codi Braille. En la primera, la missió es duia a terme en col·laboració amb l’entitat ArtistLove Association. L’artista Ferran Tort, un pintor colorista que només hi veu en blanc i negre, va dissenyar 35 coixins personalitzats per als llits de nens en situació desfavorable. El repte era decorar-los seguint les indicacions del mateix artista. 

D’altra banda, en la missió Codi Braille, els participants van tenir l’oportunitat de posar-se a la pell d’una persona amb discapacitat visual i d’entendre la dificultat que té per incorporar-se al món laboral. La missió es va dur a terme amb l’Associació de Discapacitat Visual de Catalunya i la Fundació Grupo Sifu

La jornada va acabar amb la missió Gol d’Or, en què els voluntaris van jugar un partit de futbol amb nois de les entitats Street Soccer i Braval, associacions que treballen a favor de la integració social. 

La jornada va ser tot un èxit, es van poder complir totes les missions: 500 flors de llaminadures, més de 250 paquets d’esmorzars i tres partides de bingo. Hi van participar alumnes de totes les facultats, així com professorat i personal d’administració i serveis. Durant tot el matí, 26 alumnes van amenitzar les missions amb actuacions musicals. A més a més, la jornada va tenir l’ajuda de Disgo, SA, que va donar tots els caramels de la missió Desitjos dolços; Eurest, que va donar tots els aliments dels esmorzars, i Lindt, que va donar les capses de bombons destinades a la missió Cantem bingo. Per la seva banda, els responsables de les cafeteries de tots dos campus van cedir el seu espai, materials i serveis per ajudar a fer possible la missió dels esmorzars. 

Les missions acabaran de completar-se amb escapades solidàries per lliurar els coixins, els desitjos dolços, els esmorzars i berenars que tindran lloc avui dimecres, dijous i divendres.

UIC Social Day 2019