#UICSocialDay: missió complerta!

09/03/18
Comparteix aquesta informació

Un any més, UIC Barcelona va celebrar el #UICSocialDay, el dia de les missions possibles. Durant tot el dia, estudiants, professors i personal d’administració i serveis van poder participar des de tots dos campus en sis missions per ajudar les persones que més ho necessiten.

#UICSocialDay: missió complerta!

Al matí, van tenir lloc les missions “Desitjos Dolços”, “Esmorzar per a Tothom”, “Cantem Bingo” i “Do-re-mi”. A la primera, es tractava de preparar una sorpresa dolça per a dones en situació desfavorable, en concret les polseres de caramel eren per a la Fundació Ared i l’associació Terral.  Se’n van fer 450, es va superar el nombre previst, 400. Ahir es va completar una part de la missió amb l’entrega dels dolços a la Fundació Ared, amb motiu del Dia Internacional de la Dona. El proper 13 de març es farà el repartiment a l’associació Terral, en el qual hi pot participar tothom.

Per altra banda, a “Esmorzar per a Tothom”, els participants van elaborar esmorzars i berenars per a persones sense llar per al Centre d’Acollida Assís i per a La Merienda, de la Fundació Sud Integración.  En total es van preparar 250 paquets que també es van repartir ahir a tots dos llocs. Tant els paquets d’esmorzars com els desitjos dolços anaven amb missatges personalitzats per fer arribar l’afecte i suport de la comunitat universitària de UIC Barcelona a tots els usuaris de les entitats socials.

La missió “Cantem Bingo” va tenir uns jugadors molt especials: persones grans de la Residència Parc del Guinardó i del Centre de dia Badia del Vallès . Els jugadors van venir a les instal·lacions de la Universitat de tots dos campus on els esperaven els participants de la missió que van fer una partida de bingo, van compartir anècdotes i van passar una estona molt especial amb ells. En acabar es van repartir bombons donats per l’empresa Lindt.

A la tarda, alguns voluntaris van anar fins a la Fundació Finestrelles per jugar a petanca amb persones amb discapacitat intel·lectual a la missió “Xerinola”. A més, aquest any per primer cop, tres persones usuàries de la fundació també van assistir a alguna altra missió que va tenir lloc a la Universitat.

El dia va acabar amb la missió “Gol d’Or”, un partit de futbol amb l’equip del Braval, una associació del Raval dedicada a nens en risc d’exclusió social. El partit va ser molt renyit i va acabar en empat 4-4. Per celebrar-ho van compartir un berenar tots junts.

Tot va ser amenitzat per la missió “Do-re-mi”, en què les persones que van voler van posar música a totes les activitats del #UICSocialDay.

La jornada va ser tot un èxit, es van poder complir totes les missions, amb la participació de més de 300 persones inscrites, 58 alumnes monitors de les missions a tots dos campus. Un any més l’organització va disposar de l’ajuda d’empreses com Disgo, SA, que va donar tots els caramels per la missió de “Desitjos dolços”; Sodexo, que va donar tots els aliments dels esmorzars; i Lindt, que va donar les capses de bombons per a la missió “Cantem bingo”. A més els responsables de les cafeteries de tots dos campus van cedir el seu espai, materials i serveis per ajudar a fer possible la missió dels esmorzars.