Un estudi estableix les pràctiques de R. H. més valorades pels treballadors d’organitzacions sense ànim de lucre

23/10/15
Comparteix aquesta informació

El Dr. Ramon Bastida, professor de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, va presentar a la 2nd Business & Management Conference, celebrada a Madrid del 6 al 9 d’octubre, un estudi per a la definició i validació d’una escala de mesura d’aquestes pràctiques.

Un estudi estableix les pràctiques de R. H. més valorades pels treballadors d’organitzacions sense ànim de lucre

L’estudi, fet conjuntament amb els doctors Frederic Marimon i Lluís Carreras, fa una anàlisi d’impacte de la satisfacció dels treballadors.  Anàlisi, per altra banda, gens menyspreable tenint en compte que, actualment, les organitzacions sense ànim de lucre ocupen entre el nou i el dotze per cent del total de la població activa de la unió Europea.

Segons els resultats obtinguts, les pràctiques que formen part de l’escala de mesura estan relacionades amb quatre factors: el treball actiu, les relacions socials i el lideratge, la  coherència en els principis de l’organització i les exigències psicològiques.

Els resultats també indiquen que les pràctiques que tenen efectes sobre la satisfacció dels treballadors són: el grau d’adaptació de la feina al coneixement del treballador, l’autonomia, les oportunitats de formació i de desenvolupament, l’ambient laboral, les formes de resolució de conflictes i el lideratge, el suport dels companys, la igualtat i el respecte per al medi ambient.