Un llibre, el primer capítol del qual seria ‘Fred Picapedra és al Cel’

13/03/17
Comparteix aquesta informació

A aquesta simpàtica conclusió va arribar el professor Juan María Guasch en la primera sessió de l’Aula de Teologia, “L’alegria de l’Evangeli”. Es tracta d’un seminari dirigit a alumnes, PAS i PDI de la Universitat interessats a aprofundir en la fe catòlica en un ambient de llibertat universitària.

Un llibre, el primer capítol del qual seria ‘Fred Picapedra és al Cel’

Juan María Guasch és doctor en Filosofia per la Universitat de Navarra i professor a la Universitat de La Sabana (Colòmbia). Durant aquest trimestre, els divendres, Guasch impartirà una sèrie de sessions sobre teologia, “la ciència de la fe”. “Es tracta –va dir– d’aprofundir cada vegada més en la paraula de Déu, però sense destruir-la”.

En la primera sessió, el professor Guasch va parlar sobre l’accessibilitat de Déu i com ha arribat fins a nosaltres la fe cristiana, i quines possibilitats tenim d’arribar-hi. Així, tot i que, pels homes de fe “els propers anys podran ser autèntiques catacumbes”, el professor de La Sabana va parlar d’optimisme i confiança en Déu, “que sempre és entre nosaltres”, i va dir que estiguéssim tranquils, ja que “el diable té enveja de l’home perquè l’home també és esperit, però té temps de pensar-s’hi, a l’hora d’actuar”.

Amb el seu discurs, farcit d’anècdotes i afirmacions d’alt nivell universitari, Guasch va afirmar que “Déu dona a cadascú segons les seves possibilitats”. Per això, mig en broma, mig seriosament, va reconèixer que li agradaria escriure un llibre “el primer capítol del qual seria ‘Fred Picapedra és al Cel’”.

L’Aula de Teologia tindrà lloc cada divendres de curs fins al 16 de juny, a la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona.