Una nova càtedra impulsa la recerca entorn de la família

19/03/14
Comparteix aquesta informació

La consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Neus Munté, ha presentat avui oficialment a la UIC la nova Càtedra IsFamily Santander (Intergenerational Solidarity in the Family), constituïda en el si de l'Institut d'Estudis Superiors de la Família (IESF) de la UIC, amb el suport de Banco Santander a través de la Divisió Global Santander Universitats.

Una nova càtedra impulsa la recerca entorn de la família

La nova càtedra, dirigida per la Dra. Montserrat Gas, directora de l’IESF, pretén impulsar la recerca entorn de la família com a àmbit de transferència de recursos entre generacions. Durant la presentació, la Dra. Gas ha explicat que “la càtedra treballa sobre tres línies d’investigació, eixos vertebradors de les transferències que es realitzen entre la família i la societat: l’economia, la salut i l’educació”. I ha destacat que, sobretot, “pretén ser un fòrum de pensament i proposta de polítiques públiques”. Així mateix, la directora ha fet en el seu parlament inicial un agraïment públic al Sr. Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundación Cultura de Paz i exdirector general de la Unesco 1987-1999, que en un vídeo que posteriorment s'ha projectat durant l'acte felicitava l'IESF per la creació de la Càtedra.
 
La consellera Munté ha recordat en el seu discurs que “Catalunya ha estat històricament una societat molt familiarista, un llegat que ens defineix , ens enorgulleix i ens ofereix un patrimoni i un enorme potencial de recursos, per això cal reforçar-lo i protegir-lo davant la creixent individualització de les societats modernes”. En aquest sentit, la consellera ha destacat el Pla integral de suport a la família que lidera el Departament com “una mostra de la voluntat inequívoca i perseverant del Govern per desenvolupar i millorar les polítiques públiques que tenen a veure directament o indirectament amb les famílies”.

Per la seva banda, el Sr. Luis Herrero, sotsdirector general de Banco Santander i director territorial de Catalunya de l’entitat bancària, ha destacat que “aquesta càtedra, igual que les prop de 130 a les quals dóna suport Banco Santander en universitats de tot el món, contribuirà a apropar investigadors de diferents universitats des d’un punt de vista multidisciplinari i transversal, i al desenvolupament de projectes docents i de recerca focalitzats en la família”.

L’acte de presentació ha estat presidit pel rector, el Dr. Pere Alavedra, que ha agraït l’aposta de Banco Santander per aquesta càtedra. El rector ha recordat que la UIC està apostant fortament per les càtedres d’empresa, ja que “reverteixen en la riquesa del nostre país”. Amb aquesta, la UIC ja té set càtedres d’empresa.

Després de la presentació de la càtedra, ha tingut lloc una taula rodona en què s’ha debatut sobre la solidaritat intergeneracional en la família, en la qual han participat la Dra. Concepció Patxot (Universitat de Barcelona), la Dra. Aurora Bernal (Universitat de Navarra) i M. Teresa Fonts (Fundación Vianorte Laguna).