Una nova generació de futurs professors celebra l’acte de graduació a UIC Barcelona

28/06/19
Comparteix aquesta informació

La padrina de la promoció va ser la directora del Centre de Recursos Pedagògics de Santa Coloma de Gramenet, Pepi Boada

Una nova generació de futurs professors celebra l’acte de graduació a UIC Barcelona

La Facultat d’Educació va celebrar l’acte de graduació dels alumnes de la promoció 2018-2019 el 13 de juny passat. L’obertura oficial de la celebració va ser a càrrec de la degana de la Facultat, Esther Jiménez, que va agrair la presència dels alumnes, acompanyats del claustre acadèmic i dels seus familiars.

Després del discurs de benvinguda, hi va intervenir la directora del Centre de Recursos Pedagògics de Santa Coloma de Gramenet, Pepi Boada, que va impartir la lliçó magistral.

La padrina de la promoció va fer en el seu discurs un paral·lelisme amb el conte de Hans Christian Andersen La princesa i el pèsol, en què la reina prepara la prova del pèsol per saber si la noia és una princesa de debò. Així, Boada parlava del que cal per ser un mestre o una mestra de debò. Deia, doncs, que hi ha uns elements essencials per ser un bon docent, com una bona formació inicial, l’afany d’aprendre, la capacitat de comunicació i establir relacions interpersonals satisfactòries, a més de la necessitat clara d’una competència digital docent.

Boada també va subratllar la importància del treball en equip, d’entendre la diversitat cultural i les circumstàncies familiars de l’alumnat. D’altra banda, va posar de manifest els dilemes ètics de la professió. Seguidament, hi van intervenir en nom dels alumnes els delegats de la promoció.

Finalment, la degana de la Facultat va ser l’encarregada de clausurar l’acte. Jiménez va animar els futurs professors a “mostrar, inspirar, guiar, exigir, corregir, comprendre, motivar i ensenyar”, i a deixar “una empremta positiva que obri horitzons i canviï la vida d’una persona”.

La degana també els va encoratjar a “no perdre la mirada d’un nen, no deixeu de perseguir els vostres somnis: mireu amb uns altres ulls el món per poder canviar-lo a millor”. L’acte va finalitzar amb l’himne Gaudeamus Igitur.