Uns 500 alumnes de batxillerat participen en la jornada per aprendre a fer un bon treball de recerca

12/05/13
Comparteix aquesta informació

La Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de la UIC va organitzar la Jornada d'Orientacions Pràctiques per fer el Treball de Recerca. La Jornada, celebrada en dos dies per l'elevat nombre d'inscripcions, és una aposta d'aquesta Facultat per ajudar els nois i noies de primer de batxillerat a fer treballs amb nivell universitari.

Uns 500 alumnes de batxillerat participen en la jornada per aprendre a fer un bon treball de recerca

David Tanganelli, professor del Departament d’Economia i Organització d’Empreses i principal organitzador d’aquesta Jornada, afirma que la idea va sorgir quan va constatar “la falta de formació pràctica de com fer el treball de recerca”; en aquest sentit –continua el professor– “vam pensar que seria una bona manera de facilitar algunes eines i metodologia per ajudar els estudiants a elaborar el treball”.

Quan es va plantejar aquesta activitat, es va fer partint del fet que el treball de recerca que es demana als alumnes de batxillerat té una manera de fer-se molt universitària, que no sempre és accessible a tothom. Una prova d’això ha estat l’èxit d’assistència, amb prop de quatre-cents alumnes, el primer dia, i cent més, el segon.

La Jornada va consistir en tres sessions pràctiques, la primera de les quals la va fer el professor de la mateixa Facultat Víctor Cavaller, que va parlar sobre com estructurar la idea i la metodologia que cal seguir en cada cas; en la segona sessió, Cristina Rovira, sotsdirectora de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), es va referir a la recerca de fonts i com preparar enquestes; finalment, a la tercera sessió, Borja Alarcón, del Vicerectorat de Comunitat Universitària de la UIC, va donar les claus per triar la carrera que un vol.

Aquesta Jornada, a més, ha servit per poder facilitar tutors de la UIC a alumnes excel·lents que fan treballs sobre economia i empresa.