Víctor Quesada, cap dels serveis jurídics de Naturgy: “Informeu-vos molt bé de la filosofia judicial de l’empresa”

11/12/18
Comparteix aquesta informació

El també advocat de l’Estat va explicar als alumnes de Dret les diferents sortides professionals del grau.

Víctor Quesada, cap dels serveis jurídics de Naturgy: “Informeu-vos molt bé de la filosofia judicial de l’empresa”

Víctor Quesada, actual cap dels serveis jurídics de Naturgy, té a l’esquena una carrera professional de renom en la qual ha servit tant el sector públic com el privat. Va obtenir una plaça com a advocat de l’Estat –ara en excedència– després de superar amb èxit les oposicions.  Ha treballat en el Servei Jurídic de l’Estat davant el TSJ de Catalunya i a l’Agència Tributària.

Ha col·laborat amb el Ministeri de Justícia, en l’àmbit internacional, com a membre del Grup de Treball de Dret penal del Consell de la Unió Europea. També ha estat membre de la representació d’Espanya davant la Comissió de Prevenció del Delicte de l’ONU i professor en diverses universitats, entre d’altres llocs de rellevància. Ara, en el sector privat, Quesada té una perspectiva laboral molt àmplia i variada, la mateixa que el 29 de novembre va compartir amb els alumnes de Dret de UIC Barcelona.

Quesada els va assegurar que no s’han de preocupar si encara no tenen clar a què es volen dedicar, i els va aconsellar que quan tinguin al cap una opció, que es facin “una idea de cap a on els portarà”. 

Després de compartir amb els alumnes les diferents experiències professionals, des de la vida preparant unes oposicions fins a fer el pas i treballar a la funció pública, Quesada va puntualitzar que si el que volen es dedicar-se a l’empresa privada com a advocats, els han d’explicar amb claredat què els espera: “Informeu-vos molt bé de la filosofia judicial de l’empresa”, els va dir.