Visita al MNAC i la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

17/03/17
Comparteix aquesta informació

Els alumnes de segon curs de la Facultat d’Humanitats van visitar la col·lecció d’Art Modern del MNAC i la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi en el marc de l’assignatura Cultura Contemporània, amb la Dra. Judith Urbano.

Visita al MNAC i la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

La primera planta del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), dedicada a l’Art Modern, inclou totes les produccions artístiques del període: l’escultura i la pintura, la fotografia, el cartellisme, el cinema, l’arquitectura i les arts decoratives. Amb una major presència d’elements que permeten copsar el context social, històric i artístic, i remarcar les connexions internacionals dels artistes i moviments de Barcelona i Catalunya. La col·lecció s’estructura en quatre àmbits i un epíleg: L’artista modern, Modernisme(s), Noucentisme(s), Art i Guerra Civil i De l’avantguarda a la postguerra.

La Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi és una institució cultural, sense ànim de lucre, radicada a la Llotja de Mar de Barcelona des de 1850. Té una important biblioteca i el seu arxiu reuneix diversos fons documentals: el de l’Acadèmia (de 1850 fins a l’actualitat), el de l’Escola de Belles Arts (1775/1850-1921), el de la Comissió Provincial de Monuments (1844-1883), i el de la Comissió Valoradora d’Objectes d’Art a Exportar (1922-1936). També disposa d’un arxiu fotogràfic.

La visita va servir per reforçar els coneixements assolits a l’aula i conèixer en directe les obres estudiades.