Un grup d’alumnes de Coventry participen en un taller sobre els ODS a UIC Barcelona

24/05/19
Comparteix aquesta informació

Un grup de vuitanta estudiants de la Universitat de Coventry van participar el 15 de maig passat en el taller “Empowering university students in the resolution of the SDGs” organitzat per l’Oficina de Sostenibilitat de UIC Barcelona.

Un grup d’alumnes de Coventry participen en un taller sobre els ODS a UIC Barcelona

La sessió va començar amb una introducció de la professora Sílvia Albareda, responsable de l’Oficina. En aquesta primera part, la professora els va compartir algunes experiències de com estudiants de UIC Barcelona han treballat la resolució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través del taller transversal de sostenibilitat que s’organitza cada curs a la Universitat. 

Seguidament, les alumnes Cecília Mena i Carla Vidal, estudiants de la Facultat d’Educació, van exposar la recerca que elles havien fet en qüestions vinculades amb algun ODS i que van presentar en diferents edicions del taller tranversal de sostenibilitat. 

Posteriorment, les mateixes estudiants van guiar un taller pràctic perquè els alumnes de Coventry treballessin els ODS. Els alumnes es van dividir en grups de tres o quatre i van haver de pensar en possibles accions quotidianes enfocades a la resolució d’un objectiu específic (dels disset ODS) que se’ls havia assignat en un temps màxim de 10 minuts. En acabar, havien de compartir amb la resta de grups les seves reflexions i propostes de millora. L’objectiu del taller era conscienciar els estudiants de la necessitat d’implicar-se en la resolució dels ODS de manera concreta. 

Els alumnes de Coventry durant la seva visita a la ciutat de Barcelona estaven treballant els ODS aprovats per l’ONU. Per això, es van posar en contacte amb el departament de Relacions Internacionals de UIC Barcelona per dur a terme un workshop sobre aquesta matèria a la Universitat. Totes dues universitats tenen un conveni de col·laboració signat.