Xavier Gil Mur, nou president de la Xarxa Vives d’Universitats

02/10/18
Comparteix aquesta informació

El rector de la Universitat Internacional de Catalunya ocuparà el càrrec els sis propers mesos.

Xavier Gil Mur, nou president de la Xarxa Vives d’Universitats

El rector de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), Xavier Gil Mur, ha estat nomenat president de la Xarxa Vives d’Universitats, d’acord amb el calendari de rotació semestral de presidències de la institució. Gil substitueix, així, el rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Jesús Pastor Ciurana.

Del programa d’activitats que tindran lloc sota la presidència de Xavier Gil destaquen la publicació d’onze guies amb recursos docents per ajudar el professorat de diferents disciplines a incorporar la perspectiva de gènere en la docència universitària, i l’arrancada de la primera edició pilot del curs interuniversitari de mobilitat ETHERIA, adreçat als estudiants dels programes sènior de les universitats. Es faran, així mateix, diversos tallers formatius i trobades sectorials Fòrum Vives en els àmbits de llengua (voluntariat lingüístic, aplicació de la nova gramàtica i ortografia de l’IEC), universitats saludables (definició estratègica de model de campus saludable universitari), igualtat de gènere, programes sènior, estudiants i gestió de la cultura a la universitat. També tindrà lloc la IX edició del Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, organitzat conjuntament amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull.

El nou president ha estat director de l’Escola Tècnica d’Enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya, on també ha ocupat els càrrecs de vicerector de Recerca i, més endavant, vicerector de Política Científica. Així mateix, ha estat membre de la Comissió Executiva de la Sectorial R+D en representació dels vicerectors de recerca de les universitats catalanes. A més, ha ocupat el càrrec de comissionat de la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament del Campus Diagonal-Besòs. Des d’octubre de 2015 és rector de UIC Barcelona.

Completen la presidència de la Xarxa Vives d’Universitats, Eva Alcón Soler (vicepresidenta II i rectora de la Universitat Jaume I), Eva Perea Muñoz (vicepresidenta III i rectora de la Universitat Abat Oliba CEU ) i Jesús Pastor Ciurana (vicepresident IV i rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx).