Alumnes de la Càtedra Ceràmica tornen a guanyar als premis CevisamaLab

30/01/20
Comparteix aquesta informació

És el setzè any consecutiu en el qual estudiants d'Arquitectura de la Càtedra Ceràmica són premiats en el prestigiós concurs de disseny ceràmic

Alumnes de la Càtedra Ceràmica tornen a guanyar als premis CevisamaLab
Membres del jurat, durant la seva deliberació en Fira València. ©Cevisama

Un any més, UIC Barcelona School of Architecture ha deixat el seu segell en els prestigiosos premis de disseny ceràmic de CevisamaLab. Alumnes de la Càtedra Ceràmica, que dirigeix el professor Vicenç Sarrablo juntament amb els professors Jordi Roviras i Cristina García Castelao, repeteixen com a guanyadors en el certamen i ho fan por setzè any consecutiu. 

L'alumne Marc Farrés ha obtingut el primer premi en la categoria A, corresponent a “Productes ceràmics conformats mitjançant premsatge semisec”. La proposta guanyadora, titulada Hèlix, es basa en la creació d'un sistema de peces ceràmiques per tamisar la llum a l'interior d'edificis envidrats. El jurat va destacar que “es tracta d'una aplicació racional i funcional d'elements ceràmics, un sistema flexible que permet la modificació o canvi de peces en el transcurs del temps, que crea diversos patrons estètics, a més a més de tamisar de maneres diferenciades l'entrada de la llum solar”. 

Per la seva banda, l'alumne Guillermo Marfà, ha resultat guanyador del primer premi en la categoria B, corresponent a “Productes ceràmics conformats mitjançant altres mitjans”. El seu projecte, titulat Greenbrick, planteja una peça amb caràcter multifuncional, “que es tant una gelosia, un acabat de façana, un mur de càrrega o una jardinera”, en paraules de l'estudiant. És el tercer any consecutiu en el qual Marfà resulta premiat en aquest concurs.

Finalment, l'alumna Lucciana Viteri ha aconseguit el segon premi en la categoria B pel seu projecte Estalactita. El jurat ha destacat d'aquest treball “com la reinvenció d'una peça extrusionada tradicional crea un joc estètic adaptable a tota mena de façanes com a regulador d'assolellament segons la voluntat del projectista”. 

“S'esgoten els adjectius per descriure l'emoció per setzena vegada. Tres premis de quatre possibles enguany i una trajectòria premiada ininterrompudament des de l'any 2004, quan vam començar la Càtedra. Qui s’ho podia imaginar quan vam començar?”, expressa el professor Vicenç Sarrablo.

Les propostes premiades seran exposades al pavelló 6-Design Hall de Cevisama, a la Fira València, del 3 al 7 de febrer. Els estudiants recolliran els premis el divendres 7 de febrer a les 13 h.