Alfons Puigarnau analitza a Nova York l’arquitectura del suspens en Alfred Hitchcock

04/07/19
Comparteix aquesta informació

El professor va presentar la seva pedagogia docent per a futurs arquitectes en el Congrés Internacional de l’AMPS

Alfons Puigarnau analitza a Nova York l’arquitectura del suspens en Alfred Hitchcock

Alfons Puigarnau, professor de UIC Barcelona School of Architecture, va participar en el congrés “Education, Design and Practice: Understanding skills in a Complex World”, de l’organització per a la recerca interdisciplinària Architecture, Media, Politics, Society (AMPS). L’acte va tenir lloc els dies 17, 18 i 19 de juny a l’Stevens Institute of Technology de Nova Jersey. El professor va oferir una conferència titulada “How to teach architecture as a perfect crime strategy...?”. 

En la conferència, Puigarnau va explicar el seu esquema pedagògic relacionant l’arquitectura amb la filmografia del suspens d’Alfred Hitchcock i les diferents categories estètiques i formals a través del discurs teòric. “Es tracta de combinar referències teòriques, comentant una selecció de textos literaris, imatges i fragments de pel·lícules. Amb l’arquitecte Ignasi Infiesta en els crèdits pràctics, vam fer una sèrie d’exercicis de representació gràfica sobre diferents temes relacionats amb l’arquitectura i el disseny urbà”, explica el professor. “El tema de Hitchcock i l’arquitectura sempre desperta interès. En aquesta activitat he pogut donar a conèixer UIC Barcelona School of Architecture amb un tema sorprenent, divertit i rigorós”.

La nova edició del congrés de l’AMPS es va articular al voltant de la temàtica “Understanding skills in a Complex World” i va buscar aprofundir en la formació de les següents generacions de professionals del disseny i la construcció en l’articulació de l’ambient. L’AMPS és una organització independent que col·labora amb múltiples universitats d’arreu del món per promoure i entendre el paper de l’arquitectura i l’ambient constructiu en les comunitats, la salut pública i la societat en general, arran de debats, actes i conferències organitzades anualment.