Taller Vertical 2018. The Rec Comtal in Vallbona

Comparteix aquesta informació
13/09/1809:00h

El dia 3 de setembre, UIC Barcelona School of Architecture encetarà el nou curs i, com cada any, ho farà amb la inauguració d’una nova edició del Taller Vertical. Sota el títol “The Rec Comtal in Vallbona”, des del 4 al 13 de setembre, els alumnes de segon a cinquè curs del Grau en Arquitectura es repartiran per equips per dissenyar i construir de manera conjunta un prototip de mobiliari urbà orientat a la posada en valor dels vestigis del canal del Rec Comtal situats al barri barceloní de Vallbona.

Aquesta nova edició del Taller Vertical estarà coordinada per l’arquitecte i professor de UIC Barcelona School of Architecture Íñigo Ugalde, i estarà dirigit i subdirigit pels també arquitectes Carles Enrich i Andrés Lupiáñez. Tots dos han treballat activament en la recuperació del Rec Comptal en els últims anys. En concret, Carles Enrich és l’autor del Pla Estratègic de recuperació d’aquesta infraestructura, encarregat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2015. Per la seva banda, Andrés Lupiáñez és coautor d’un estudi previ de recuperació del canal al seu pas per Vallbona.

El principal objectiu del taller és l’estudi dels problemes socials i mediambientals de l’entorn immediat del Rec Comtal al seu pas per Vallbona. Aquest diagnòstic permetrà als estudiants detectar els punts d’intervenció sensibles i urgents. Es desenvoluparan propostes d’acció efímera i participativa per ajudar a resoldre’n una part, per tal de visualitzar i valorar la importància històrica i ecològica del Rec Comtal per al veïnat de Vallbona. Aquestes accions es basaran en l’ús de materials reciclats i de teixit impermeable donat per l’empresa local Sedatex.

El 13 de setembre, les estructures creades pels alumnes s’aixecaran i s’instal·laran in situ en el tram del Rec Comtal de Vallbona perquè un jurat integrat pels prestigiosos estudis d’arquitectura H Arquitectes i Peris+Toral Arquitectes les avaluïn. Els resultats de l’avaluació es donaran a conèixer la tarda del dia 13 al Casal de Barri de Vallbona, on també es projectaran els vídeos making of elaborats pels mateixos alumnes.

Casal de Barri, Vallbona
UIC Barcelona School of Architecture