El professor Enrique Rovira-Beleta, guardonat en la XIII edició dels Premis Randstad

06/06/18
Comparteix aquesta informació

Li ha estat concedit el premi al “Compromís i Lideratge Inspirador” per ser un referent en el camp de l’accessibilitat

El professor Enrique Rovira-Beleta, guardonat en la XIII edició dels Premis Randstad

El professor de UIC Barcelona School of Architecture, Enrique Rovira-Beleta Cuyás, ha resultat guanyador del premi al “Compromís i Lideratge Inspirador” en la XIII edició dels Premis Randstad amb els quals, cada any, la Fundació homònima reconeix la feina de persones, empreses, institucions i mitjans de comunicació que faciliten la integració laboral de persones en risc d’exclusió social.

Segons han destacat des de l’organització, “Enrique Rovira-Beleta és un referent en matèria en el camp de l’accessibilitat i creador del concepte d’accessibilitat desapercebuda”. En aquest sentit, el jurat ha destacat la seva tasca professional com a arquitecte al capdavant de l’Estudi d’Arquitectura i Consultoria Rovira-Beleta Accessibilitat, “reconegut nacionalment i internacionalment per la seva tasca en la promoció de l’accessibilitat”, destaca el comunicat oficial de la Fundació Randstad.  

La gala de lliurament de premis va tenir lloc el 29 de maig al Casino de Madrid i hi va participar el president de l’entitat, Rodrigo Martín, i Mario Garcés, secretari d’Estat de Serveis Socials i Igualtat. Durant l’acte, el professor Enrique Rovira-Beleta va voler agrair la concessió del guardó i va assenyalar que “aquest premi suposa el reconeixement del nostre esforç durant més de 35 anys treballant per millorar la qualitat de vida de totes les persones, especialment d’aquelles amb grans discapacitats motores, sensorials i cognitives. Com a professionals, des del meu despatx, hem treballat fins i tot en els anys més difícils, sense disposar de suport institucional”.  De la mateixa manera, va voler dedicar el premi a la seva sòcia Ana Folch, al personal del seu despatx i a tots els seus clients. 

Enrique Rovira-Beleta imparteix la matèria obligatòria d’Accessibilitat a UIC Barcelona School of Architecture i dirigeix el Postgrau en Accessibilitat i Disseny per a Tothom, que aquest proper curs inaugura la vuitena edició. En l’àmbit professional, acumula una trajectòria de més de tres dècades com a arquitecte especialitzat en l’àmbit de l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques. Entre els seus treballs, destaquen els seus plans d’accessibilitat per als Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 1992, per a l’EXPO Saragossa 2008 o per al conjunt monumental de l’Alhambra de Granada. En l’actualitat, està desenvolupant projectes per a l’estadi Johan Cruyff del Futbol Club Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya o la xarxa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

“Aquest premi m’incentiva a continuar treballant en aquest camp, que la dècada que ve generarà molta feina atès que a totes les famílies espanyoles hi haurà persones molt grans que voldran seguir fent una vida el més autònoma possible”, va concloure Enrique Rovira-Beleta.