Camp de treball a Guatemala

UIC Barcelona col·labora amb la Fundació FUNDAP promovent un desenvolupament digne de la persona, sempre amb respecte per la cultura, les tradicions i la persona mateixa. Combatem la pobresa de manera activa, centrant l’ajuda en una àrea rural del territori occidental de Guatemala.

Aquest any 2017 l’estada tindrà lloc del 21 de juliol al 18 d’agost a la ciutat de Quetzaltenango.

Quetzaltenango es caracteritza per la seva riquesa natural (llacs, llacunes, muntanyes, volcans, rius, etc.) i per la diversitat de cultures ètniques. El 80 % de la població d’aquest territori viu en condicions de pobresa i d’aquesta població un alt percentatge viu en situació d’extrema pobresa.

Al camp de treball promovem accions de capacitació i formació d’agents de salut autòctons perquè puguin satisfer les demandes d’atenció de les seves comunitats i incidir de forma directa en problemes de nutrició, higiene i odontologia.

Sessions informatives

Campus Sant Cugat

Dimarts 29 de novembre a les 13.00 h o a les 15.00 h, aula A-06

Campus Barcelona

Dimecres 30 de novembre a les 13.30 h o a les 15.30 h, aula D-201, Facultat d’Educació

Procés d’inscripció

 1. Preinscripció
  Abans del 24 de desembre.

  S’ha d’enviar un correu electrònic a usolidaris@uic.es amb:

  1. Document de sol·licitud de plaça (descarrega’l)
  2. Curriculum vitae
  3. Carta de presentació i motivació
 2. Entrevista
  Una vegada feta la inscripció, les alumnes interessades hauran d’entrevistar-se amb una persona responsable de l’organització del camp de treball. Les places són limitades.
 3. Termini d'inscripció
  S’acaba el 15 de febrer.

Formalització de la inscripció

Amb el pagament del vol a Guatemala.

Per participar en el camp de treball és imprescindible assistir a les sessions de formació.

Més informació

usolidaris@uic.es

Del 6 al 31 de juliol
 1. Hi van assistir alumnes de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, en concret de les titulacions d’Infermeria i Medicina.
 2. Es va atendre les promotores de salut de comunitats dels departaments de Retalhuleu, El Progreso (comunitat de Morazán) i Quetzaltenango (comunitat de Planquina i de Calahuaché).
 3. Es van impartir dos tallers: de nutrició i higiene i salut.
 4. El projecte va ser possible gràcies al suport de la Fundació Barcelona i Família, i a la donació de materials de Metges sense Fronteres, Tailor4less.com i la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers
Del 31 de juliol al 26 d’agost
 1. Aquest any la Facultat d’Odontologia es va sumar al camp de treball, juntament amb la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Van participar en el projecte alumnes de les titulacions d’Infermeria, Medicina i Odontologia.
 2. Es va atendre les promotores de salut de les comunitats de Pajapita (departament de San Marcos, a la costa sud), Esquipulas (Palo Gordo, a la zona de l’altiplà) i Cantel (Xolquiaj, a la zona de l’altiplà).
 3. A més dels tallers de nutrició, es va impartir per primera vegada un taller d’odontologia preventiva.
 4. El projecte va ser possible gràcies al suport de la Fundació María Francisca de Roviralta i la donació de materials de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers.
Del 24 de juliol al 13 d’agost
 1. El projecte continua creixent, aquest any es va sumar al camp de treball la Facultat d’Educació de UIC Barcelona. Participen en el projecte les facultats d’Educació, Odontologia i Medicina i Ciències de la Salut.
 2. Es va atendre les promotores de salut de les comunitats de Coatepeque (costa sud) i de Totonicapán (altiplà).
 3. A més dels tallers de salut i odontologia, es va impartir per primera vegada un taller d’alcoholisme.
 4. El projecte va ser possible gràcies a la donació de materials de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers.