Universitat Internacional de Catalunya

Dret Administratiu 3

Dret Administratiu 3
3
10659
3
Primer semestre
OB
Llengua d'impartició principal: castellà

Altres llengües d'impartició: català

Professorat


La professora estarà a disposició de l'alumne via correu electrònic, a través del qual, es concertaran les hores de despatx.

Presentació

En el cas que les autoritats sanitàries decretin un nou període de confinament davant l'evolució de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el professorat comunicarà oportunament les afectacions possibles en les metodologies i activitats formatives, i també en els sistemes d'avaluació.


Aquesta assignatura aborda, per una banda, l'anàlisi de l'activitat administrativa, tractant, doncs, les principals actuacions que es troben a l'servei dels ciutadà; i, de l'altra, la contractació pública, com una de les més habituals activitats de l'Administració.

Requisits previs

No procedeix

Objectius

Els objectius de l'assignatura són: Que l'alumne entengui i comprengui la transcendència de la matèria a tractar. Que l'alumne conegui en profunditat les activitats externes clàssiques de l'Administració i, principalment, l'evolució que les mateixes estan patint en virtut de la noves relacions entre Estat i Societat. Que l'alumne conegui els trets generals de la contractació pública. Finalment, fer néixer en l'alumne l'interès per la matèria, ja que amb independència de la seva elecció professional, estem convençuts que el veritable saber és interdisciplinari.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

  • 03 - Ser capaç d'expressar idees i arguments amb ordre i coherència de forma oral i escrita (tècniques d'expressió oral i escrita)
  • 04 - Cuidar els estàndards de pulcritud i qualitat formal en la presentació de documents
  • 11 - Adquirir habilitats per a l'aprenentatge autònom
  • 12 - Tenir capacitat d'organització i planificació
  • 17 - Comprendre i conèixer les principals institucions públiques i privades en la seva gènesi i en el seu conjunt
  • 19 - Desenvolupar la capacitat de redactar escrits jurídics
  • 22 - Ser capaç d'identificar i interpretar la documentació d'ús habitual en el tràfic jurídic i negocial
  • 23 - Identificar l'estat normatiu, doctrinal i jurisprudencial d'un problema jurídic complex
  • 24 - Adquirir habilitats en la resolució de problemes i en la presa de decisions utilitzant la informació rellevant, aplicant els mètodes adequats i situant el problema dins del conjunt de l'ordenament jurídic

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

1. Hi haurà adquirit un coneixement sòlid dels contractes administratius, l'expropiació forçosa i la gestió de riscos per l'AP 2. Hi haurà desenvolupat habilitats en la comunicació oral i escrita. 3. Hi haurà desenvolupat hàbits de netedat i qualitat formal en la presentació de documents. 4. Hi haurà desenvolupat la capacitat de confeccionar un cronograma de treball davant d'un termini fixat i preclusiu. 5. Hi haurà desenvolupat la capacitat de redactar escrits utilitzant un llenguatge jurídic. 6. Identificarà i interpretarà la documentació d'ús habitual en l'àmbit d'aquesta matèria. 7. Serà capaç d'identificar amb precisió l'estat normatiu, doctrinal i jurisprudencial d'un problema jurídic relatiu a l'àmbit d'aquesta matèria. 8. Adquirirà la capacitat d'aplicar els coneixements sobre Dret Administratiu a la pràctica. 9. Hi haurà adquirit habilitats per a l'aprenentatge autònom.

Continguts

CURS 2020-2021. DRET ADMINISTRATIU III.

 

PRIMERA PART: L'ACTIVITAT ADMINISTRATIVA DE POLICIA, LA GESTIÓ DE RISCOS I L'EXPROPIACIÓ FORZOSA.

 

Tema 1. L'activitat administrativa de policia.

Tema 2. L'activitat administrativa de gestió de riscos.

Tema 3. L'expropiació forzosa (I)

Tema 4. L'expropiació forzosa (II)

 

SEGONA PART: LA CONTRACTACIÓ DEL SECTOR PÚBLIC.

 

Tema 5. Els contractes del sector públic (I)

Tema 6. Els contractes del sector públic (II)

Tema 7. Els contractes del sector públic (III)

Tema 8. Els contractes del sector públic (IV)

Tema 9. Els contractes del sector públic (V)

Metodologia i activitats formatives

Modalitat semipresencial (blended)



ACTIVITAT FORMATIVA COMPETÈNCIES ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Presentació des de l'aula dels conceptes i la seva aplicació pràctica a tots els alumnes, ja estiguin a l'aula o segueixin la classe per la connexió on line sincrònica 17 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Activitats a l'aula per al seguiment dels alumnes (individuals i en grup) 03 04 22 23 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Estudi independent de l'alumne 11 12 17 19 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Seguiment de l'estudi realitzat pels alumnes a través de preguntes orals 03
ACTIVITAT FORMATIVACOMPETÈNCIES
Presentació a l'aula dels conceptes i l'aplicació pràctica que tenen
17
Activitats a l'aula per al seguiment dels alumnes (individuals i en grup)
03 04 22 23
Estudi independent de l'alumne
11 12 17 19
Treballs individuals i en grup
03 19 22 23 24

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat semipresencial (blended)



 Primera convocatòria: - La nota vindrà donada per la qualificació de l'examen final, que serà oral-presencial i consistirà a desenvolupar dos epígrafs dels diferents temes de el programa obtinguts a l'atzar. Durant l'exposició o a l'finalitzar-es podran efectuar preguntes de compressió de la matèria. Quan una de les dues preguntes no hagi estat desenvolupada o ho hagi estat tan mínimament que segons el parer de l'professor no resulti qualificable, donarà lloc a l'suspens automàtic de l'examen. - Aprovat l'examen final de l'assignatura, la nota es pujarà 1 punt per cada un dels exàmens parcials que s'efectuaran en el quadrimestre i hagin estat aprovats per l'alumne amb una nota de 7. - Aquests exàmens parcials seran orals i se celebraran a les següents dates: 21 d'octubre, i 2 desembre - La matrícula d'honor sempre s'atorgarà discreccionalment pel professor. - Finalment, les faltes d'assistència a classe tant presencial com on line restaran de la següent manera: per cada 5 absencies es restarà 1 punt a la nota final. Aquesta valoració negativa espodrà compensar responent a les preguntes orals que la professora formuli a classe. Només s'entén que es compleix l'assistència on line quan el professor pugui verificar aquest seguiment de l'alumne on line a través de la càmera de l'ordinador, que haurà de romandre activada, durant tota la durada de la classe.
Segona convocatòria: 100% de la nota de l'examen, que serà oral i consistirà en desenvolupar dos epígrafs dels diferents temes de el programa obtinguts a l'atzar.  

Bibliografia i recursos

GARCIA DE ENTERRÍA, E. Y FERNÁNDEZ, T-R, Curso de Derecho Administrativo, Tomos I y II. Thomson Reuters. Última edición.

SÁNCHEZ MORÓN, M., Derecho Administrativo. Parte General. Tecnos. Última edición.

ESTEVE PARDO, J., Lecciones de Derecho Administrativo. Marcial Pons. Última edición.