Universitat Internacional de Catalunya

Recerca en Odontopeciatria

Recerca en Odontopeciatria
4
11875
1
Anual
OB
Llengua d'impartició principal: castellà

Altres llengües d'impartició: català, anglès

Professorat


E-mail de contacte: ssaez@csc.uic.es

Divendres de 13 a 14 hores

 

Presentació

En el cas que les autoritats sanitàries decretin un nou període de confinament davant l'evolució de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el professorat comunicarà oportunament les afectacions possibles en les metodologies i activitats formatives, i també en els sistemes d'avaluació.


Atenció personalitzada a l'alumne de forma individual o grupal per al seguiment de treballs, exposicions o estudi.

Com passa amb altres matèries, l'odontopediatria pertany a un àmbit de l'odontologia en constant evolució a causa dels grans avanços en el camp de l'odontologia preventiva, al desenvolupament de nous materials dentals i l'aparició de noves tècniques de control de conducta del pacient infantil , el que fa necessària una constant formació per part del professional. És important estar al dia sobre les noves publicacions, tenir capacitat crítica i adquirir els coneixements necessaris per a renovar-nos en la pràctica clínica quotidiana, així com ser capaços de participar de manera activa en la investigació.

Requisits previs

Dirigit a Odontòlegs i Estomatòlegs

Objectius

El principal objectiu d'aquesta assignatura és que l'alumne pugui dur a terme una revisió bibliogràfica sobre un tema del seu interès. Un altre objectiu és que l'alumne aprengui a planificar els casos clínics a partir d'un correcte diagnòstic i pla de tractament.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

Realitzar una revisió bibliogràfica i ferla servir com a eina habitual en la seva formació continuada com a professional. Posar en pràctica tècniques basades en l'evidència científica, és a dir recolzades en la literatura científica.

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

S'espera que l'alumne sigui capaç de fer una revisió bibliogràfica sistemàtica basada en l'evidència científica sobre un tema en concret. Que sigui capaç de fer un estudi crític sobre els articles científics que revisi. Que entengui la necessitat d'utilitzar la bibliografia com a eina de formació en la seva vida professional.

L'alumne també ha de ser capaç de dur a terme la planificació del pla de tractament dels casos clínics dels pacients, on ha d'explicar possibles plans de tractament recolzats amb una revisió bibliogràfica.

Continguts

Aquesta assignatura es divideix en tres parts

-Revisió de la literatura actual

Revisió de temes actuals que els professors considerin d'interès

-Presentació de casos clínics

En la revisió de la literatura actual es revisaran les darreres publicacions científiques sobre un tema d'interès dins l'àrea de odontopediatria. Es revisaran tant articles de revisions sistemàtiques o meta-anàlisi, com publicacions d'estudis clínics o de recerca.

En la presentació de casos clínics es durà a terme la presentació per part de l'alumne dels casos clínics que estan en estudi, presentant l'estat actual del pacient i possibles plans de tractament.

Bibliografia i recursos

  • International Journal of Pediatric Dentistry

  • Pediatric Dentistry

  • Journal of Dentistry for Children

  • journal of Clinical Pediatric Dentistry

  • Odontología Pediátrica