Universitat Internacional de Catalunya

Anglès

Anglès
3
12491
2
Segon semestre
OB
FORMACIO TRANSVERSAL
ANGLÈS
Llengua d'impartició principal: anglès

Altres llengües d'impartició: català, castellà

Professorat


Hores a convingudes

Presentació

En el cas que les autoritats sanitàries decretin un nou període de confinament davant l'evolució de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el professorat comunicarà oportunament les afectacions possibles en les metodologies i activitats formatives, i també en els sistemes d'avaluació.


L'objectiu d'aquest programa és proporcionar als estudiants el llenguatge acadèmic necessari per a comprendre i presentar treballs d'investigació de bioenginyeria en anglès. Per aquest motiu, es donarà especial atenció al desenvolupament de les habilitats de lectura crítica i de comprensió oral i es reforçaran les habilitats d'expressió oral i escrita, amb l’objectiu de consolidar els coneixements adquirits i estimular la comunicació en un àmbit acadèmic.

El programa consta de 3 parts: classes magistrals, tutories i aprenentatge autònom.

Les classes magistrals se centren en la realització d'activitats de lectura i de comprensió oral en l'àmbit de la investigació científica en la bioenginyeria. Aquestes classes estan dissenyades amb l'objectiu desenvolupar la comprensió oral en l'àmbit acadèmic. Les activitats d'expressió oral i escrita tenen com a objectiu millorar la comunicació en un entorn acadèmic i en conferències, a més de proporcionar una sòlida base lingüística per a consolidar els coneixements introduïts al llarg del curs. 

Les tutories estan enfocades al desenvolupament de les habilitats interpersonals dels estudiants i inclouen la realització d'un treball en equip a avaluar.

I finalment, l'aprenentatge autònom, o 'a distància' se centra en el desenvolupament de les habilitats d'expressió escrita, de comprensió oral i de comprensió lectora; en la consolidació de la gramàtica i de vocabulari específic; i per últim, en l’aquisició d’una major autonomia per part de l'estudiant en l'aprenentatge d'una llengua estrangera.

Requisits previs

El nivell mínim global recomanat abans de l’inici del curs és de B1+.

Objectius

Classe magistral:

Preparar i dotar els estudiants dels eines lingüístiques i discursives necessaris per a que d’una manera eficaç puguin comprendre, utilitzar, sintetitzar i presentar projectes d'investigació de bioenginyeria en anglès.

Reforçar les habilitats receptives de lectura i de comprensió oral a través de la pràctica, utilitzant diversos estímuls, així com potenciar el desenvolupament de les habilitats productives d'expressió oral i escrita.

Tutories:

Desenvolupar les habilitats interpersonals dels estudiants i la seva capacitat per treballar en equip, tant a la seva llengua nativa com en llengua estrangera.

Aprenentatge autònom:

Reforçar la comprensió lectora de l'estudiant gràcies a la realització de tasques que requereixin una anàlisi profunda del discurs acadèmic i professional, de les idees principals i secundàries, així com els models d'organització propis de la literatura en l’àmbit de bioenginyeria en anglès.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

  • CB1 - Que els estudiants hagin demostrat posseir i comprendre coneixements en una àrea d'estudi que parteix de la base de l'educació secundària general, i se sol trobar a un nivell que, si bé es recolza en llibres de text avançats, inclou també alguns aspectes que impliquen coneixements procedents de l'avantguarda del seu camp d'estudi
  • CB4 - Que els estudiants puguin transmetre informació, idees, problemes i solucions a un públic tant especialitzat com no especialitzat
  • CB5 - Que els estudiants hagin desenvolupat aquelles habilitats d'aprenentatge necessàries per emprendre estudis posteriors amb un alt grau d'autonomia
  • CG10 - Saber treballar en un entorn multilingüe i multidisciplinari
  • CT3 - Saber comunicar-se de forma oral i escrita amb altres persones sobre els resultats de l'aprenentatge, de l'elaboració del pensament i de la presa de decisions; participar en debats sobre temes de la pròpia especialitat
  • CT7 - Dominar una tercera llengua, habitualment l'anglès, amb un nivell adequat oral i escrit i d'acord amb les necessitats que tindran els titulats i titulades

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

En finalitzar aquesta matèria els alumnes seran capaços de:

• Conèixer la terminologia i estructures lingüístiques en anglès relacionades amb l'àmbit científic.

• Comunicar-se oralment en anglès informació sobre temes de Bioenginyeria a través d'

intervencions / exposicions orals

• Comunicar per escrit informació sobre temes de Bioenginyeria.

• Llegir i analitzar bibliografia i literatura en anglès sobre temes de Bioenginyeria i entendre les

idees principals.

• Mostrar habilitats per treballar de forma autònoma amb textos en anglès.

Continguts

Temes

Els estudiants treballaran temes relatius a la bioenginyeria amb un enfocament basat en l'evidència. A més treballaran sobre les àrees de més rellevància dels estudis experimentals  en la recerca mèdica actual.


Habilitats lingüístiques específiques de la disciplina:

Els estudiants aprendran a llegir, entendre i a debatre literatura acadèmica relativa a la bioenginyeria i a la investigació experimental i integrativa, a reconèixer els seus principals models i el format propi dels articles d'investigació experimentals. Desenvoluparan les  habilitats de síntesi treballant sobre temes vistos al llarg del curs.


Coneixement lingüístic:

L’ensenyament d’aquest component dependrà del coneixement de l’idioma dels estudiants. Es repassaran i consolidaran els coneixements sobre el discurs professional i acadèmica de l'àmbit de la investigació de les ciències de la salut, l'organització de la informació proporcionada en articles científics, i la citació de fonts d'informació.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment presencial a l'aula



Els estudiants prendran part activa en les activitats de lectura. Realitzaran activitats d'anàlisi i de síntesi de texts de diversos gèneres acadèmics especifics de la bioenginyeria, com per exemple extractes de llibres de text o revistes especialitzades. Els estudiants debatran temes treballats a classe mitjantçant activitats interactives, realitzaran presentacions i hauran d'elaborar treballs escrits. Finalment, atendran presentacions d'altres estudiants, professors i conferenciants online, realitzant activitats de comprensió oral tant d'informació general, com a específica.

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment presencial a l'aula



 

Activitat

% nota final

 

Examen final

 

 

 

25%

 

 

Exàmen parcial

15%

 

 Treball de curs

-Proves de progrés

- Activitats d’aprenentatge cooperatiu

-Treball autònom / Treball escrit

 

 

 

20%

 

 

 Lecture Highlight: exposició (d'un aspecte del material neurològic)

10% 

Projecte tutorial de grup:

Presentació d’un estudi experimental

30%

 Informació important

Assistència i la participació  Es recorda als estudiants que l'assistència i la participació a classe, així com l'avaluació contínua, són requisits imprescindibles per a aprovar l'assignatura. A més, el projecte tutorial serà una part fonamental de l'avaluació del curs.

No serà possible aprovar l'assignatura només amb la realització de l'examen final, en cap de les seves convocatòries.

Segona convocatòria

En segona convocatòria consistirà en un examen, el qual podrà contenir un component escrit i/o una presentació oral. 

L'alumne ha de confirmar la seva asistencia al examen de la seguna convocatoria amb la seva profesora i amb la coordinadora del curs. Estarán obligats a concertar una cita prèvia amb el professor de l'assignatura com a mínim un mes abans de la data d'aquest examen per rebre informació referent al que consistirà la sessió de l'examen.

Altres exàmens: Els estudiants que faltin a un examen parcial per causa justificada, hauran de presentar un comprovant al següent dia de classe. En el cas que l'alumne hagi assistit com a mínim al 80% de les classes, podrà recuperar l'examen parcial el dia de l'examen final.

A més, al llarg del curs es realitzaran diverses proves de progrés o tests. No serà possible recuperar aquestes proves, en cas de no aprovar-les i l'alumne que no realitzi una prova tindrà un 0 en aquesta prova. No obstant això, degut a que cada prova té poc pes individual en l'avaluació final del curs, la no realització d'una tindrà un efecte petit sobre la nota final.

 

Consideracions importants:

  1. Plagi, copiar o qualsevol altra acció que es pugui considerar trampa suposarà un zero en aquest apartat d'avaluació. Realitzar-en els exàmens suposarà el suspens immediat de l'assignatura.
  2. En segona convocatòria no es podrà obtenir la qualificació de "Matrícula d'Honor", de manera que la qualificació màxima serà de "Excel·lent".
  3. No s'acceptaran canvis en el calendari, dates d'exàmens o en el sistema d'avaluació.
  4. Els estudiants d'intercanvi (Erasmus i d'altres) o repetidors estaran sotmesos a les mateixes condicions que la resta de l'alumnat.

Bibliografia i recursos

Material de classe:

Els materials de classe s'han creat a partir de diversos recursos didàctics i professionals extrets de llibres de text i revistes especialitzades online d'actualitat.

Material virtual d'intranet i internet per a l'aprenentatge autònom 

Material didàctic:

Mayer D. Essential Evidence-Based Medicine.  2nd ed. Cambridge University Press. 2009.

Període d'avaluació

E: data d'examen | R: data de revisió | 1: primera convocatòria | 2: segona convocatòria:
  • E1 26/05/2021 P2A03 10:00h
  • E2 29/06/2021 P2A03 10:00h