Universitat Internacional de Catalunya

Research in Psychology

Research in Psychology
6
12768
3
Segon semestre
OB
FONAMENTS DE LA PSICOLOGIA
MÈTODES, DISSENY I TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ EN PSICOLOGIA - METODOLOGIA DE LES CIÈNCIES DEL COMPORTAMENT
Llengua d'impartició principal: anglès

Altres llengües d'impartició: català, castellà

Professorat


A hores convingudes.

 

Presentació

En el cas que les autoritats sanitàries decretin un nou període de confinament davant l'evolució de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el professorat comunicarà oportunament les afectacions possibles en les metodologies i activitats formatives, i també en els sistemes d'avaluació.


L’objectiu d’aquest programa és proporcionar a l’alumnat el llenguatge acadèmic necessari per comprendre i presentar treballs de recerca psicològica en anglès. Per aquest motiu, es prestarà especial atenció al desenvolupament de les habilitats de lectura crítica i de comprensió oral i es reforçaran les habilitats d’expressió oral i escrita, amb l’objectiu de consolidar els coneixements adquirits i estimular la comunicació en un àmbit acadèmic.

El programa consta de tres parts: classes magistrals, tutories i aprenentatge autònom.

Les classes magistrals se centren en la realització d’activitats de lectura i de comprensió oral en l’àmbit de la recerca científica en psicologia. Aquestes classes estan dissenyades amb l’objectiu de desenvolupar la comprensió oral en l’àmbit acadèmic. Les activitats d’expressió oral i escrita tenen com a objectiu millorar la comunicació en un entorn acadèmic i en conferències, a més de proporcionar una sòlida base lingüística per consolidar els coneixements introduïts al llarg del curs.

Les tutories estan enfocades al desenvolupament de les habilitats interpersonals de l’alumnat i inclouen la realització d’un treball en equip per a l’avaluació.

I, finalment, l’aprenentatge autònom, o “a distància”, se centra en el desenvolupament de les habilitats d’expressió escrita, de comprensió oral i de comprensió lectora i en la consolidació d’aspectes lingüístics rellevants per al domini de la recerca en psicologia, donant lloc finalment a una major autonomia per part de l’alumnat en l’aprenentatge d’una llengua estrangera.

Requisits previs

El nivell mínim global recomanat abans de l’inici del curs és de B2.

 

Objectius

Classe magistral: preparar i dotar l’alumnat dels coneixements lingüístics i necessaris perquè d’una manera eficaç puguin comprendre, utilitzar, sintetitzar i presentar projectes de recerca psicològica en anglès.

Reforçar les habilitats receptives de lectura i de comprensió oral a través de la pràctica, utilitzant diversos estímuls, així com potenciar el desenvolupament de les habilitats productives d’expressió oral i escrita.

Tutories: desenvolupar les habilitats interpersonals de l’alumnat i la seva capacitat per treballar en equip, tant en la seva llengua nativa com en llengua estrangera.

Aprenentatge autònom: reforçar la comprensió lectora de l’alumnat gràcies a la realització de tasques que requereixin una anàlisi profunda del llenguatge en els àmbits lèxic i estructural de les idees principals i secundàries, així com els models d’organització propis de la literatura en l’àmbit de la psicologia en anglès; reforçar les habilitats de comprensió oral, i finalment repassar el vocabulari específic i les estructures lingüístiques/discursives més freqüents de la recerca psicològica.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

  • CE07 - Realitzar un projecte mitjançant l'ús de fonts de dades, i l'aplicació de metodologies, tècniques d'investigació i eines pròpies de la Psicologia, i fer una exposició i defensa pública del projecte davant d'una audiència especialitzada de manera que es demostri l'adquisició de les competències i coneixements propis del Grau.
  • CG03 - Llegir de manera crítica i argumentada la bibliografia científica, valorar la seva procedència, situar-la dins d’un marc epistemològic, i identificar i contrastar les seves aportacions en relació amb el coneixement disciplinari disponible.
  • CT03 - Capacitat d’anàlisi i síntesi
  • CT04 - Capacitat de treballar en equip
  • CT07 - Capacitat de portar a terme un aprenentatge autònom
  • CT10 - Comunicar-se en una llengua estrangera

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

CE07 / CT04

Ser capaç de dur a terme en anglès un projecte d’enquesta bàsica amb altres membres de l’equip que impliqui la formulació de preguntes de recerca, la cerca d’informació rellevant, la identificació de preguntes d’enquesta / eines d’avaluació apropiades, la recopilació de dades, l’anàlisi de dades per produir interpretacions bàsiques d’aquestes i la comparació de dades amb un estudi similar, identificant limitacions, recomanant els propers passos de recerca i presentant l’estudi als companys.

Ser capaç de proporcionar una justificació en anglès per a certes característiques d’un disseny de l’estudi.

CG03

Tenir una actitud crítica i saber comparar articles científics rigorosos amb estudis menys rigorosos.

Ser capaç de realitzar i justificar una avaluació bàsica del disseny de l’estudi.

Ser capaç de llegir críticament i demostrar una comprensió de certes idees expressades/parafrasejades, del contingut i de la postura comunament trobats.

Compartir/discutir els raonaments de les interpretacions de l’alumnat sobre alguns aspectes de la literatura de psicologia per consolidar i sintetitzar encara més el coneixement.

CT03

Analitzar i sintetitzar dades recopilades i presentades en projectes d’enquestes en què puguin basar interpretacions i recomanacions per a aplicacions i futures recerques.

Reflexionar i identificar les necessitats bàsiques d’aprenentatge, així com reconèixer i aplicar recursos rellevants que puguin ajudar a satisfer aquestes necessitats.

Aplicar instruments per avaluar els elements de l’acompliment de la tasca per si mateix i per altres i també per avaluar els processos i els resultats de l’aprenentatge i reflexionar-hi.

CT07

Ser capaç de realitzar tasques individualment relacionades amb activitats de comprensió lectora i certes tasques d’escriptura en resposta a la lectura de bibliografia de psicologia.

CT10

Desenvolupar una habilitat bàsica per discutir, coconstruir i compartir amb els companys (oralment i en forma escrita) coneixement i informació sobre temes clau predefinits i sobre recerques relacionades en psicologia.

Continguts

Temes: l’alumnat treballarà temes relatius a la psicologia amb un enfocament basat en l’evidència. A més, analitzarà les àrees de més rellevància dels estudis no experimentals i experimentals en la recerca psicològica actual.

Habilitats lingüístiques específiques de la disciplina: l’alumnat aprendrà a llegir, a entendre i a debatre la literatura acadèmica relativa a la psicologia i a la recerca no experimental i experimental i a reconèixer els seus principals models i el format propi dels articles d’investigació. Desenvoluparà les habilitats de síntesi treballant sobre temes vistos al llarg del curs.

Coneixement lingüístic: l’ensenyament d’aquest component dependrà del coneixement de l’idioma de l’alumnat. Es repassaran i consolidaran els coneixements sobre el discurs professional i acadèmic de l’àmbit de la recerca de les ciències de la salut, l’organització de la informació proporcionada en articles científics i la citació de fonts d’informació.

Bibliografia i recursos

Material de classe:

Els materials de classe s'han creat a partir de diversos recursos didàctics i professionals extrets de llibres de text i revistes especialitzades online d'actualitat.

Material virtual d'intranet i internet per a l'aprenentatge autònom.

Període d'avaluació

E: data d'examen | R: data de revisió | 1: primera convocatòria | 2: segona convocatòria:
  • E1 25/05/2021 A15 10:00h
  • E2 29/06/2021 A15 12:00h