Universitat Internacional de Catalunya

Cirurgia I

Cirurgia I
2
13279
1
Anual
OB
Llengua d'impartició principal: anglès

Altres llengües d'impartició: català, castellà

Professorat

Presentació

En el cas que les autoritats sanitàries decretin un nou període de confinament davant l'evolució de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el professorat comunicarà oportunament les afectacions possibles en les metodologies i activitats formatives, i també en els sistemes d'avaluació.


Els seminaris són un dels punts fonamentals de IMOS. El format de debat dels seminaris promou la discussió entre estudiants, l'argumentació i l'habilitat de parlar en públic. Totes les assignatures i seminaris de cirurgia oral i implantologia dental van ser acuradament dissenyats per dotar els nostres estudiants d'una base sòlida en cirurgia oral, així com de les últimes tècniques quirúrgiques i de diagnòstic. Tot el programa està elaborat per professors dels diferents camps de la cirurgia oral i la implantologia dental.

 

Objectius

Donar a l'estudiant un coneixement teòric profund en cirurgia oral i implantologia dental. Destacar la importància de la patologia en aquestes àrees anatòmiques i les seves conseqüències.

Els seminaris seguiran el programa teòric EAO (European Association of Osseointegration).

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

Tenir un excel·lent coneixement de la patologia bucal. Conèixer l'anatomia de cap i coll. Saber distingir l'instrumental quirúrgic i el seu ús en cirurgia bucal. Conèixer les diferents proves radiològiques i la seva interpretació clínica. Conèixer el protocol diagnòstic en càncer bucal. Conèixer quines són les complicacions més freqüents en la cirurgia bucal i aprendre a manejar-les en cada cas. Conèixer els principis de com configurar un camp quirúrgic estèril en cirurgia bucal. Poder fer un pla de tractament treballant amb altres departaments. Conèixer diferents biomaterials i el seu ús. Conèixer els principis de la cirurgia periodontal. Conèixer el protocol clínic en pacients especials amb malalties o tractaments crònics. Saber aplicar les noves tecnologies en cirurgia bucal. Desenvolupar habilitats que els permetin treballar eficaçment en equip amb altres estudiants. Comprendre la importància del Consentiment informat i com emplenar-correctament.  

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

Els residents seran capaços de:   Visitar el pacient i realitzar una correcta anamnesi, exploració i diagnòstic diferencial. Llegir les proves radiològiques. Realitzar una planificació quirúrgica amb i sense programari 3D. Completar el Consentiment informat. Tractar el pacient.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat semipresencial (blended)



Seminari d'una hora per a 1r i 2n curs. Tots els dijous de 10 a 11 hores per a IMOS 1 i d’11 a 12 per a IMOS 2.   Cada seminari té una durada d’una hora. La classe es divideix en 2 grups (3 alumnes per grup). Els primers 30 minuts consistiran en una defensa sobre el tema assignat entre ambdós grups (15 minuts per a cada grup). Els 15 minuts següents, ambdós grups debatran sobre el tema i, finalment, els darrers 15 minuts, el professor responsable del seminari conclourà amb les conclusions.

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat semipresencial (blended)



Tres proves de resposta múltiple o de resposta curta cada any (gener i juliol) L’assistència a classe és obligatòria.