Universitat Internacional de Catalunya

Mòdul LBS

Mòdul LBS
1
13362
1
Anual
OB
Llengua d'impartició principal: català

Altres llengües d'impartició: anglès, castellà,

Professorat


Els alumnes podran posar-se en contacte amb els professors preferentment abans d'iniciar les classes (prèvia cita a través de correu electrònic) o en finalitzar les classes.

Presentació

El Mòdul Laboratori de Simulació Processos d'Atenció d'Infermeria a Anestèsia, Reanimació i Teràpies del dolor pretén donar les eines teoricopràctiques per respondre a l'extraordinària evolució de la cirurgia, l'anestèsia i la reanimació en els darrers anys que han fet de l'àrea quirúrgica un lloc dins de l'hospital d'una complexitat que requereix un grau important d'especialització, cosa que obliga els professionals infermers motivats per treballar dins aquest camp la necessitat de gaudir d'una formació sòlida i específica per desenvolupar amb lideratge, competència i professionalitat les tasques diàries dins aquest servei hospitalari, sempre capacitant l'estudiant per fer una atenció integral a la persona. En concret en aquest mòdul es pretén situar pràcticament el rol de la infermeria en el procés quirúrgic al preoperatori, el transoperatori i el postoperatori incidint especialment en la Seguretat de les Cures d'infermeria.

Requisits previs

Cal disposar del Grau o Diplomatura d'infermeria i estar col·legiada.

Objectius

Es pretén mitjançant alta simulació que l'alumne practiqui el rol de la infermeria en el procés quirúrgic al preoperatori, el transoperatori i el postoperatori incidint especialment en la Seguretat de les Cures d'infermeria.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

• 7. B Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seva capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seva àrea destudi
• 19. B – Capacitat de prendre decisions basades en el pensament crític i la pràctica reflexiva.
• 24. G - Habilitat per treballar de manera autònoma.
• 25. E - Coneixements a l'àrea d'estudi.
• 26. G - Generació de coneixement a partir de la pràctica.

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

• Donar un servei segur i de qualitat al bloc quirúrgic amb eficiència i eficàcia, formant part d'un equip multidisciplinari.
• Aplicar les eines dinstrumentació bàsiques per desenvolupar correctament, la competència professional.
• Actuar amb seguretat i eficiència en el rol d'infermeria d'anestèsia i reanimació, detectant-ne les possibles complicacions en els períodes de transoperatori i postoperatori immediat.
• Desenvolupar la tasca d'infermeria perioperatòria amb un sentit ètic i humà, que faci possible la incorporació als hospitals de bons professionals experts a l'àrea quirúrgica.

Continguts

10h de Laboratoris de simulació en situacions quirúrgiques bàsiques de seguretat

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment presencial a l'aula



• Sessions de Simulació Pràctica: Conceptes teòrics introduint l'alumne en la matèria a tractar per després concretar a la Simulació
• Simulació pràctica acompanyada de material específic

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment presencial a l'aula



Mètode de l'avaluació continuada per anar corregint i superant els nivells previstos de l'aprenentatge de cada alumne, així com el ritme d'adquisició de coneixements i habilitats.

Bibliografia i recursos

Rayón, E. (2002). Manual de enfermería medico-quirúrgica. Volumen I. Arteaga Soto, José Luis.

Rayón, E. (2002). Manual de enfermería medico-quirúrgica. Volumen II. Arteaga Soto, José Luis.

Smeltzer, S. C., Bare, B. G., Hinkle, L. J., & Cheever, K. H. (2015). Enfermería Médico Quirúrgica. Volumen I.

Smeltzer, S. C., Bare, B. G., Hinkle, L. J., & Cheever, K. H. (2015). Enfermería Médico Quirúrgica. Volumen II.