Universitat Internacional de Catalunya

Pràctiques Externes

Pràctiques Externes
15
13371
1
Segon semestre
PR
Llengua d'impartició principal: anglès

Professorat


Professora: Núria Villaescusa

Despatx: Inmaculada, 22. 08017 Barcelona. Espanya. Edifici Beta 3a Planta Sala 12

Telèfon: +34 932 541 800 Ext. 4779

Correu electrònic: nvillaescusa@uic.es

Horari d'oficina: Amb cita prèvia

Presentació

En el cas que les autoritats sanitàries decretin un nou període de confinament davant l'evolució de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el professorat comunicarà oportunament les afectacions possibles en les metodologies i activitats formatives, i també en els sistemes d'avaluació.


El màster té una forta orientació professional, per la qual cosa les pràctiques en empreses són molt importants.

L'objectiu d'aquestes pràctiques és garantir la inserció laboral dels alumnes, ajudant-los a integrar-se i a aplicar els coneixements teòrics a diversos contextos professionals. Les pràctiques també promouen el desenvolupament de diverses habilitats, competències, actituds i aptituds.

Els alumnes realitzen una assignatura de pràctiques com a part del seu màster. El programa inclou pràctiques d'un mínim de 375 hores, durant el segon semestre del curs acadèmic, des de gener fins a finals de juny com a màxim.

La Facultat guiarà als estudiants perquè compleixin amb els seus requisits acadèmics alhora que realitzen les seves pràctiques. És a dir, el temps que passin en l'empresa els proporcionarà coneixements pràctics de la seva disciplina, la qual cosa al seu torn els ajudarà a buscar altres pràctiques.

D'altra banda, els estudiants han de respectar els acords aconseguits amb les empreses i complir honestament els seus compromisos. En cas de desacord en l'empresa, l'alumne haurà de dirigir-se directament al seu tutor universitari o als directors del seu màster.

L'estudiant serà objecte d'un seguiment tant per part de la universitat com del tutor en l'empresa. Aquest seguiment es realitzarà de forma continuada i comportarà diversos informes i una reunió amb el seu tutor universitari. Es realitzarà un seguiment individualitzat de cadascun dels alumnes, i se supervisaran les tasques dutes a terme per l'alumne i el desenvolupament de les seves competències.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

  • Posseir i comprendre coneixements que proporcionin una base o oportunitat de ser original en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context de recerca.
  • Saber aplicar els coneixements adquirits i ser capaç de resoldre problemes en entorns nous o desconeguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seva àrea d'estudi.
  • Ser capaç d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, a més de ser incompleta o limitada, inclou reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques relacionades amb l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
  • Saber comunicar les seves conclusions, els coneixements i raonaments últims que les sustenten a públics especialitzats i no especialitzats de manera clara i sense ambigüitats.
  • Treballar i formar part d'equips multidisciplinaris, i ser proactiu en la resolució de problemes.
  • Tenir capacitat d'organització i planificació del treball, i ser prou flexible per a adaptar els plans a noves situacions.
  • Generar noves idees i avaluar críticament les alternatives davant múltiples criteris i actors.
  • Comunicar eficaçment en un context professional.
  • Reflexionar i pensar críticament en contextos interdisciplinaris.
  • Proposar noves millores en les organitzacions a partir dels coneixements adquirits.
  • Mostrar sensibilitat cap als valors ètics, personals, socials i mediambientals, en la presa de decisions i en la relació amb els altres.
  • Interactuar amb l'ecosistema emprenedor i establir relacions amb els seus actors, institucions, incubadores, acceleradores i xarxes d'inversió, entre altres.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment presencial a l'aula



  • L'"Informe de pràctiques de l'estudiant" és un document formal, que ha de tractar-se de manera similar a un informe comptable, i ha de poder ser presentat per l'estudiant o la universitat a l'empresa concreta.
  • Els estudiants han de descriure l'objectiu de les seves pràctiques.
  • Els estudiants demostraran el seu coneixement de l'empresa, del sector i de les tasques que van realitzar en l'empresa, així com la identificació de l'aprenentatge adquirit durant les pràctiques.
  • L'alumne avaluarà una sèrie de competències i compromisos, reflexionant sobre els seus propis punts forts i àrees de millora, proposant a més un pla d'acció que l'ajudi a desenvolupar-se personalment i professionalment.
  • En cas que l'alumne creï una startup podrà presentar l'"Informe de desenvolupament de la startup de l'alumne", en lloc de l'"Informe de pràctiques de l'alumne".
  • El tutor de l'empresa redactarà un informe de seguiment de les pràctiques, el primer d'ells al cap de dos mesos d'iniciades les mateixes, i el segon abans de la seva finalització, en el qual farà una valoració de l'alumne quant a les diferents competències i donarà la seva opinió personal quant a les àrees de millora i punts forts.

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment presencial a l'aula



  • 50% informe de pràctiques de l'estudiant / informe de desenvolupament de la start-up de l'estudiant
  • 50% informe del tutor en l'empresa