Universitat Internacional de Catalunya

Treball Final de Màster

Treball Final de Màster
15
13372
1
Segon semestre
TF
Llengua d'impartició principal: anglès

Professorat


TFM coordinator:

Dr Marta Mas (mmas@uic.es)

Presentació

L'objectiu del Treball Fi de Màster (TFM) és demostrar que l'estudiant ha adquirit els coneixements associats a la titulació d'acord amb els crèdits assignats a aquest. Els crèdits assignats al TFM donen una idea aproximada del temps que els estudiants han d'emprar per a la seva realització. A aquesta assignatura obligatòria se li assignen 15 crèdits ECTS, la qual cosa equival al fet que els estudiants han de dedicar aproximadament 150 hores del seu temps efectiu per a completar-la. El TFM s'elaborarà en el segon semestre.

Objectius

L'elecció de la temàtica per al TFM vindrà determinada per l'interès de l'estudiant en una àrea específica de la titulació. A través del TFM s'espera que l'estudiant adquireixi una perspectiva global de la iniciativa empresarial i dels mitjans de finançament de la mateixa (especialment pel que fa als diferents aspectes del Capital de risc i el Capital Privat). No es tracta només de ser capaç de comprendre els conceptes apresos durant el màster, sinó d'aplicar-los a situacions reals i analitzar la seva viabilitat, implementació i impacte. Per tant, aquest treball té un caràcter integrador i posa en joc tot el ventall de competències generals i específiques associades a aquesta titulació.

Un professor tindrà la responsabilitat de dirigir el TFM, tasca que posa en pràctica tots els coneixements adquirits durant el màster i les pràctiques. El director realitzarà un seguiment continu del treball de l'estudiant, que serà defensat davant una comissió segons les normes establertes.

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

Els resultats de l'aprenentatge poden resumir-se en els tres punts següents:

  • L'alumne recopilarà la informació bàsica per a poder fer el treball.
  • L'estudiant haurà de plantejar unes hipòtesis, dissenyar una metodologia de recerca i arribar a unes conclusions.
  • L'alumne defensarà el seu TFM públicament davant un comitè d'avaluació especialitzat.

Continguts

La comunicació entre el director i l'estudiant serà per correu electrònic, a part d'algunes reunions presencials mentre es treballa en el TFM.

Presentació de la tesi del TFM:

  • Existeix una plantilla establerta. Està disponible en Moodle.
  • Idioma: opció multilingüe segons el que es decideixi entre l'estudiant i el director del TFM.
  • Extensió del treball: entre 50 i 75 pàgines incloent bibliografia, taules i figures (excloent els annexos).
  • El TFM ha de començar amb un índex numerat que inclogui els números de pàgina.
  • Els diagrames, gràfics, taules, etc. han d'estar numerats i s'ha d'incloure un índex amb números de pàgina. Totes les pàgines del TFM han d'estar numerades.
  • La bibliografia i la bibliografia-web utilitzades han d'estar referenciades en l'apartat de fonts documentals. Les referències consisteixen en les fonts utilitzades en el treball degudament acreditades en el text. Els annexos han d'incloure qualsevol material que complementi les explicacions donades en el treball per a ajudar a comprendre-ho millor. Aquest material ha de seleccionar-se acuradament, presentant només la informació pertinent que no pugui incloure's en el cos principal del document perquè distorsionaria la lògica de la seva presentació i la seva interpretació.
  • Les cites s'han de donar seguint l'estil APA (http://www.apastyle.org/). Es recomana, en la mesura que sigui possible, no recórrer a referències genèriques a pàgines web, sinó remetre a documents concrets.
  • La matrícula del TFM es tracta com qualsevol altra assignatura del pla d'estudis del màster. En cas contrari, l'estudiant haurà de matricular-se de nou dels 15 crèdits del TFM en el següent curs acadèmic.


La matrícula dóna dret a dues convocatòries d'examen, igual que la resta d'assignatures que componen la titulació. El treball per a la primera convocatòria d'exàmens es presenta al maig, i la segona convocatòria es realitza entre finals de juny i principis de juliol (nota màxima 7/10). L'obtenció dels crèdits corresponents implica la presentació del TFM i la seva defensa oral.

Cada alumne tindrà un director de TFM, un professor de la UIC que guiarà i supervisarà el treball de l'alumne. El director ajudarà l'estudiant a definir el tema i l'abast del TFM.

La coordinadora del TFM és la professora Marta Mas (mmas@uic.es) i, com a tal, és la responsable d'assignar els directors, constituir, convocar i aprovar les comissions i signar els certificats, d'acord amb l'informe elaborat per la comissió de qualificació del TFM. També li correspondrà resoldre els dubtes pràctics que els estudiants puguin tenir sobre la gestió i els procediments del TFM.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment presencial a l'aula



El mètode d'ensenyament utilitzat es basa en el treball autònom de l'estudiant. Les activitats d'aprenentatge consistiran en la tutoria i el suport del director del TFM.

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment presencial a l'aula



La comissió nomenada pel coordinador del TFM és l'òrgan que avaluarà el TFM. El comitè estarà compost per professors de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials. La qualificació es basarà en els següents punts:

  1. Seguiment continuat (20%) tenint en compte el compliment dels terminis i pautes establertes pel director, la iniciativa, la capacitat de superació de les dificultats i el nivell d'autosuficiència i rigor mostrat per l'alumne.
  2. Treball escrit (50%): El document escrit del TFM es valorarà d'acord amb els següents criteris: presentació i estructura, claredat i rellevància dels continguts, originalitat i nivell d'innovació, recerca pràctica, coherència, viabilitat, incorporació de les competències i continguts treballats durant la titulació, caràcter reflexiu i argumentació interna del treball, maneig de la bibliografia especialitzada, correcció lingüística, rellevància de les conclusions.
  3. Presentació i defensa (30%): es tindrà en compte la qualitat de l'exposició oral, la claredat i precisió, la correcció lingüística, l'organització del contingut, els resultats i les conclusions. També es valorarà la seguretat demostrada en la defensa i la capacitat de respondre a les preguntes de manera competent. Finalment, es tindrà en compte l'ús de material de suport a la comunicació. La durada estimada de la defensa és de 20-25 minuts.

La qualificació del treball es realitzarà mitjançant el mateix sistema que s'aplica actualment a les altres assignatures de la carrera. La qualificació es comunicarà després de la defensa oral.

Si la defensa no és satisfactòria, la comissió assenyalarà les deficiències percebudes, indicant les modificacions que han de realitzar-se en el treball o bé recomanant una nova defensa d'aquest.

Els treballs realitzats per a un TFM estan protegits per la llei de Propietat Intel·lectual. En conseqüència, els drets d'autor d'aquest treball pertanyen a l'autor. Si el TFM es basa en unes pràctiques, l'empresa pot exigir els drets d'autor de l'obra.