Universitat Internacional de Catalunya

Anglès per a Fisioteràpia 2

Anglès per a Fisioteràpia 2
3
13429
3
Primer semestre
OB
Idiomes
Anglès per a fisioteràpia 2
Llengua d'impartició principal: català

Altres llengües d'impartició: anglès, castellà

Professorat


Mónica Clua mclua@uic.es

Presentació

En el cas que les autoritats sanitàries decretin un nou període de confinament davant l'evolució de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el professorat comunicarà oportunament les afectacions possibles en les metodologies i activitats formatives, i també en els sistemes d'avaluació.


L'objectiu del programa és dotar els estudiants del llenguatge acadèmic necessari per comprendre i presentar treballs de recerca en Fisioteràpia en anglès. Per aquest motiu, es donarà especial atenció al desenvolupament de les habilitats de lectura crítica i de comprensió oral. Així mateix, es reforçaran les habilitats d'expressió oral i escrita per tal de consolidar els coneixements adquirits i estimular la comunicació en un context acadèmic.

 

El programa consta de 3 parts: classes magistrals, tutories i aprenentatge autònom.

 

Les classes magistrals se centren en la realització d'activitats de lectura i de comprensió oral relatives a l'àmbit de la recerca científica i la Fisioteràpia. Les classes estan dissenyades amb l'objectiu de desenvolupar la comprensió en un context acadèmic. Les activitats d'expressió oral i escrita serveixen per millorar la comunicació en l'àmbit universitari i en conferències, així com per proporcionar una sòlida base lingüística a l’estudiant, amb l'objectiu de consolidar els coneixements introduïts durant el curs.

 

Les tutories estan enfocades al desenvolupament de l'estudiant i de les seves habilitats interpersonals i inclouen la realització d'un treball en grup a avaluar.

 

I finalment, l'aprenentatge autònom, o 'a distància' se centra en el desenvolupament de les habilitats d'expressió escrita i de comprensió oral i lectora; en la consolidació de la gramàtica i vocabulari específic; i finalment, dota l'estudiant d'una major autonomia en l'aprenentatge d'una llengua estrangera.

 

Les tres parts s'han dissenyat específicament per dotar l'estudiant de les habilitats, els coneixements i els recursos necessaris per a comunicar-se amb seguretat i eficaçment en anglès.

Requisits previs

Es molt recomendable tenir un nivell de llengua anglesa global mínim de B2 abans del començament del curs.

Objectius

Classe magistral:

Introduir el llenguatge i els coneixaments especialitzats relacionats amb la fisioterapia basada en l'evidencia en anglès, per que l'estudiant pogui comprendre, sintetitzar i presentar treballs de reserca. 

Reforçar les habilitats receptives de lectura i de comprensió oral a través de la pràctica, tot potenciant el desenvolupament de les habilitats academiques productives d'expressió oral i escrita.

Les classes son de nombre d'estudiants reduit, per tant permet sessions altament interactives amb la profesora, els materials i entre l'alumna. 

Tutories:

Aquestes sessions están integrades dins de la classe magistral a traves dels BreakOut groups de Collaborate. Aqui es treballa en petit grup per resoldre tasques o problemes.  Aquestes sessions están disenyades per maximizar el desenvolupament de les habilitats academiques orals en anglès. 

Aprenentatge autònom:

Desenvolupar la comprensió lectora a través de la realització de tasques que requereixin una anàlisi detallada del llenguatge a nivell lèxic i estructural, així com dels models d'organització propis de la literatura en Fisioteràpia en anglès. Algunes tasques son per treballar individualment i altres com a part del projecte de grup.

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

En base a les competències de la titulació, els estudiants adquiriran les següents competències:

 

Competències lingüístiques en anglès

 

 

1. Tenir la capacitat d'anàlisi i de síntesi (1)

2. Ser capaç de llegir i entendre bibliografia i literatura sobre fisioteràpia (62)

3. Utilitzar amb habilitat la terminologia i estructures lingüístiques de la llengua anglesa relacionades amb l'àmbit de la fisioteràpia (63)

4. Ser capaç d'entendre les idees principals i de participar en conferències o en lliçons magistrals en llengua anglesa (64)

5. Ser capaç de realitzar exposicions de forma oral i escrita en llengua anglesa. (65)

 

Competències no lingüístiques

 

6. Tenir les capacitats necessàries per treballar en equip (30.1)

7. Tenir capacitats per organitzar i planificar (2)

8. Desenvolupar les habilitats per realitzar un aprenentatge autònom (10)

9. Tenir habilitats en les relacions interpersonals (28.2)

Continguts

Temes

Introducció a la investigació experimental, el disseny d'un assaig clínic controlat aleatoritzat i la terminologia relativa a les diverses modalitats terapèutiques.

 

Coneixement lingüístic

Els estudiants revisaran i consolidaran els seus coneixements sobre l'ús del llenguatge specialitzat d'ús freqüent i continguts de l'àmbit de la investigació en ciències de la salut a través de l'anàlisi d'oracions i l'organització de contingut en un article científic.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment online



La metodologia del curs ha canviat poc al passar de la modalitat presencial a la modalitat online a un macro nivel. S'ha ajustat aspects pedogogics para aprofitar al maxim la modalitat online.

Durant el curs s'utilitzará una combinació de Collaborate, Google Drive i Moodle en les classes. Aquestes plataformes permeten que l'alumna participi en las activitats de classe de forma altament interactiva.

 

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment online



No hi han canvis

Bibliografia i recursos

Els materials de aprenentage están recullits en un dossier que es fará disponible a través de Moodle.

S'ha de tenir access al Internet i es recomana utilizar Google Chrome.

Altres materials es buscarán per l'alumne com part de una tasca o estarán penjats al Moodle.

 

Període d'avaluació

E: data d'examen | R: data de revisió | 1: primera convocatòria | 2: segona convocatòria:
  • E1 18/11/2020 I2 09:00h
  • E1 18/11/2020 I1 09:00h
  • E1 18/11/2020 I3 09:00h