Universitat Internacional de Catalunya

Escriptura Acadèmica

Escriptura Acadèmica
2
14104
1
Segon semestre
op
Llengua d'impartició principal: català

Altres llengües d'impartició: anglès, castellà

Professorat

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

CE16 Realitzar escrits acadèmics utilitzant una metodologia rigorosa i establint els paràmetres d'interpretació crítica adequada per a la transmissió d'idees de manera eficaç amb les evidències suficients que corroborin les hipòtesis manifestades seguint les convencions acadèmiques.

CT1 Analitzar críticament el treball personal i utilitzar els recursos i estratègies adequades per a la millora professional.

CT3 Mostra comportaments ètics i responsables com a ciutadà/na i com a professional

CB6 Posseir i comprendre coneixements que aportin una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i / o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació. 

CB9 Comunicar les seves conclusions -i els coneixements i raons últimes que les sustenten- a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.

CG1 Formular judicis reflexius i crítics, responsables, ètics i respectuosos sobre els diversos protagonistes de procés educatiu (família, escola i societat).

CG2 Analitzar i sintetitzar la informació obtinguda de diversos entorns per tal de resoldre problemes o situacions de conflicte, per identificar i definir els elements significatius que constitueixen un problema per resoldre-ho amb criteri i de forma efectiva.

CG3 Integrar i col·laborar de forma activa en la consecució d'objectius comuns amb altres persones, àrees i organitzacions

CG4 Exposar les idees de forma oral i escrita adaptant-se a diferents estils comunicatius i tipus d'activitats.

CG6 Conèixer, integrar i utilitzar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en diversos camps de forma eficaç i responsable.

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

1. Domina els recursos lèxic-gramaticals, discursius i retòrics de la llengua, propis dels diversos tipus de treballs acadèmics.

2. Estructura i elabora un text acadèmic d'acord amb les convencions de les diferents modalitats (recessió, ponència, article, etc.).

3. Domina el sistema de referències (bibliogràfiques, artístiques i visuals, cinematogràfiques, videogràfiques i d'altres mitjans d'informació digital) en un treball acadèmic seguint els sistemes de referència i fulles d'estil acadèmiques.

Continguts

1. L'escriptura acadèmica. Formació teòrica i metodològica.

2. Eines i recursos per a treballar les competències d'escriptura en els àmbits acadèmics i els diversos tipus de textos.

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment online



L'avaluació de l'assignatura anirà dirigida a constatar en quina mesura han estat assolides les competències seleccionades.

L'avaluació de l'assignatura consta de diferents parts. Cal superar-les totes per aprovar l'assignatura.  

PERCENTATGES

SISTEMES D’AVALUACIÓ

20%

PA - Examen de preguntes obertes. Sessió 4:  9 de març de 2022

25%

PT - Presentació de treballs en línia.

·         RESUM/ABSTRACT 

·         ASSAIG ACADÈMIC

·         DISSERTACIÓ

·         RESSENYA

·         RESUM VÍDEO

25%

PF – Participació en fòrums i debats virtuals.

         FÒRUM DE PRESENTACIÓ (1 activitat)

         FÒRUM DE DEBAT (2 activitats)

30%

ETE - Examen test. Sessió 8: 22 d'abril de 2022

 

Aspectes formals.

  • Els escrits acadèmics s’han de presentar en els terminis establerts.
  • Els escrits acadèmics s’han d’estructurar i elaborar d’acord a les convencions de les diferents modalitats textuals treballades.
  • L’alumnat:

-     S’ha d’expressar de forma correcta i adequada en les seves produccions orals i escrites.

-     Ha de relacionar teoria i pràctica per construir coneixement docent.

-     Ha de dominar els recursos lèxic-gramaticals, discursius i retòrics de la llengua propis dels diferents tipus de treballs acadèmics.

-     Ha d’estructurar i elaborar un text acadèmic segons les convencions de les diferents modalitats (resum/abstract, assaig, article acadèmic... ).

-    Ha de dominar el sistema de referències (bibliogràfiques, artístiques i visuals, cinematogràfiques, videogràfiques i d’altres mitjans d’informació digital) en un treball acadèmic i seguint els sistemes de referència i els fulls d’estil acadèmic.