Universitat Internacional de Catalunya

Qüestions Essencials en el Desenvolupament de Startups

Qüestions Essencials en el Desenvolupament de Startups
4
14469
1
Segon semestre
OB
Llengua d'impartició principal: castellà

Altres llengües d'impartició: català, anglès

Presentació

Aquest primer mòdul engloba les qüestions essencials, des d'un punt de vista del dret mercantil i societari, de l'assessorament legal a startups i companyies tecnològiques.

Requisits previs

Coneixements bàsics en dret mercantil i de les noves tecnologies (sent suficients els impartits/adquirits al Grau en Dret).

Objectius

L'objectiu d'aquest mòdul és aprofundir sobre les qüestions essencials de l'assessorament mercantil i societari a start-ups i companyies tecnològiques, des de la constitució a la liquidació, amb un doble propòsit:

(i) que els alumnes adquirisquen certs pilars de coneixement sobre les qüestions clau del dret societari i mercantil en el marc de l'assessorament a companyies tecnològiques i del món digital;

(ii) que aquests pilars de coneixement serveixin també com a base per als mòduls restants d'aquest postgrau de dret de la innovació.

Continguts

El temari de l'assignatura és el següent:
1.2. Qüestions essencials. El dret societari.
1.3. Creació de la Startup.
1.4. Plans d'atracció i de retenció del talent.
1.5. El Corporate Venturing.
1.6. Situacions de desequilibri patrimonial i insolvència.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment presencial a l'aula



Les sessions s'impartiran utilitzant diferents metodologies docents, basades principalment en el Mètode del Cas i en l'exposició de continguts, amb un enfocament molt pràctic orientat cap a l'assessorament jurídic i basat en l'experiència dels professionals que imparteixen les sessions, fomentant activament la discussió oberta entre els assistents.

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment presencial a l'aula



1.- La nota final obtindrà, en un 75%, un cas pràctic al final de cadascun dels 4 mòduls que componen el postgrau.


2- El 25% restant s'obtindrà a través de l'avaluació continuada, la qual dependrà de la qualitat de la participació i les intervencions de l'alumne en les sessions pràctiques.