Universitat Internacional de Catalunya

Anglès Científic en Infermeria

Anglès Científic en Infermeria
6
9526
1
Segon semestre
FB
Mòdul de Bàsiques-Humanitats
Idioma Modern
Llengua d'impartició principal: anglès

Professorat


Amb cita prèvia.

Presentació

En el cas que les autoritats sanitàries decretin un nou període de confinament davant l'evolució de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el professorat comunicarà oportunament les afectacions possibles en les metodologies i activitats formatives, i també en els sistemes d'avaluació.


L'objectiu d'aquest programa és principalment proporcionar als estudiants la llengua acadèmica necessària per comprendre i presentar la investigació en infermeria en anglès. Es fa especial èmfasi en la comprensió oral i la lectura critica, i es reforça la parla i l’escriptura per consolidar el coneixement i promoure la comunicació acadèmica.

El programa es divideix en tres elements: classes, tutories i classes d'auto-estudi. El professor imparteix lliçons dirigides que es centren en la lectura i l’escolta d’activitats relacionades amb temes del camp de la investigació científica i d'infermeria. Aquestes activitats estan dissenyades per desenvolupar la comprensió en un ambient acadèmic. També es fa us d’activitats d'expressió oral i escrita com a objectiu de millorar la comunicació comuna als ambients acadèmics i a conferències, així com per facilitar una base lingüística sòlida dels elements introduïts al llarg de l'assignatura. Les tutories se centren en el desenvolupament de l'estudiant i les habilitats interpersonals i inclouen un projecte de grup avaluat. La part final és l'element d'auto-estudi, que se centra principalment en el desenvolupament de la lectura, escriptura i comprensió oral, la consolidació de la gramàtica i el lèxic específics, i l'augment de l'autonomia de l'alumne en l'aprenentatge d'una llengua estrangera.

Els tres elements s'han dissenyat específicament per proporcionar als estudiants les habilitats, el coneixement i els recursos necessaris per a augmentar la seva confiança en la lectura de textos d'investigació i acadèmics, la comprensió de presentacions d'investigació i la comunicació de temes d'investigació en anglès.

Objectius

Aula:

  1. Per preparar i dotar l'alumne dels coneixements lèxics i gramaticals necessaris per comprendre, sintetitzar i presentar els aspectes bàsics de la recerca en infermeria en anglès.
  2. Per reforçar les habilitats receptives de lectura i escolta a través de la pràctica, utilitzant una varietat d'estímuls i facilitar el desenvolupament de les habilitats productives d'expressió oral i escrita.

Tutorial:

  1. Desenvolupar les habilitats interpersonals dels alumnes i la seva capacitat per treballar amb altres habilitats, tant les natives com les de l’idioma addicional.

Aprenentatge autònom:

  1. Desenvolupar habilitats de comprensió de la lectura a través de les tasques que requereixen els estudiants per analitzar el llenguatge de forma lèxica i estructural, les idees principals i secundàries, i els patrons d'organització comuns a la literatura anglesa relacionada amb la infermeria. Reforçar la comprensió oral, les estructures gramaticals i el vocabulari trobats en la recerca en infermeria.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

  • 21. B - Comunicació oral i escrita.
  • 23. B - Capacitat d'anàlisi i de síntesi.
  • 24. G - Habilitat per treballar de manera autònoma.
  • 29. B - Conèixer la terminologia científica en un altre idioma (anglès).

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

Competències lingüístiques en anglès
L'alumne serà capaç de:

  1. Poder presentar la informació relacionada amb la infermeria per via oral
  2. Poder presentar la informació relacionada amb la infermeria per escrit
  3. Ser capaç de llegir, comprendre i analitzar la literatura relacionada amb la infermeria
  4. Demostrar la capacitat per a treballar de forma autònoma
  5. Conèixer la terminologia i les estructures lingüístiques relacionades amb la ciència
  6. Ser capaç de planificar, organitzar i gestionar el seu treball
  7. Demostrar habilitats interpersonals

Continguts

Temes:

Els estudiants tractaran temes relacionats amb la introducció dels conceptes de recerca, gèneres d'investigació, la literatura acadèmica i científica, la teoria científica, la història de la infermeria i la terminologia relacionada amb l'anatomia i les malalties; en particular les malalties cardiovasculars, el control d'infeccions i la nutrició.

Coneixement d'idiomes:

El nivell de llengua de cada estudiant es determinarà el primer dia de l’assignatura a través d’una prova de nivell.  Els estudiants revisaran / consolidaran els coneixements sobre les diferents formes verbals com gerundi, infinitiu i participi, present simple i el passat, modals, veu passiva, sintagmes nominals, formes comparatives i superlatives d'adjectius, estructures que uneixen, clàusules adjectives, terminologia clínica i el vocabulari habitual en certs àmbits, la recerca en ciències de la salut, anàlisi d'oracions i organització de paràgrafs.

Període d'avaluació

E: data d'examen | R: data de revisió | 1: primera convocatòria | 2: segona convocatòria:
  • E1 27/04/2021 10:00h
  • R1 14/05/2021 10:00h
  • E2 09/07/2021 12:00h
  • R2 19/07/2021 12:00h