Universitat Internacional de Catalunya

Anglès Científic en Infermeria

Anglès Científic en Infermeria
6
9526
1
Segon semestre
FB
Mòdul de Bàsiques-Humanitats
Idioma Modern
Llengua d'impartició principal: anglès

Professorat


Dra. Noelia Navarro: nnavarrog@uic.es

Presentació

L'objectiu d'aquest programa és principalment proporcionar als estudiants la llengua acadèmica necessària per comprendre i presentar la investigació en infermeria en anglès. Es fa especial èmfasi en la comprensió oral i la lectura critica, i es reforça la parla i l’escriptura per consolidar el coneixement i promoure la comunicació acadèmica.

El programa es divideix en tres elements: classes, tutories i classes d'auto-estudi. El professor imparteix lliçons dirigides que es centren en la lectura i l’escolta d’activitats relacionades amb temes del camp de la investigació científica i d'infermeria. Aquestes activitats estan dissenyades per desenvolupar la comprensió en un ambient acadèmic. També es fa us d’activitats d'expressió oral i escrita com a objectiu de millorar la comunicació comuna als ambients acadèmics i a conferències, així com per facilitar una base lingüística sòlida dels elements introduïts al llarg de l'assignatura. Les tutories se centren en el desenvolupament de l'estudiant i les habilitats interpersonals i inclouen un projecte de grup avaluat. La part final és l'element d'auto-estudi, que se centra principalment en el desenvolupament de la lectura, escriptura i comprensió oral, la consolidació de la gramàtica i el lèxic específics, i l'augment de l'autonomia de l'alumne en l'aprenentatge d'una llengua estrangera.

Els tres elements s'han dissenyat específicament per proporcionar als estudiants les habilitats, el coneixement i els recursos necessaris per a augmentar la seva confiança en la lectura de textos d'investigació i acadèmics, la comprensió de presentacions d'investigació i la comunicació de temes d'investigació en anglès.

Requisits previs

Es demana als estudiants que coneguin el requisit de B2 en anglès general per poder graduar-se.

Aquest curs desenvoluparà les seves habilitats de llenguatge i comunicació dins de la franja d'habilitats de comunicació professional i acadèmica, però no s'enfoca en l'adquisició de l'anglès general. Per això és molt recomanable venir a el curs preparat amb un nivell B1 en anglès.

 

El Departament d'Infermeria de la FMiCS  acorda que tots els  alumnes del Grau en Infermeria, en el moment que hagin de seguir la seva docència online, sigui obligatori encendre la càmera i estar visibles pel professorat en tot moment.

Objectius

Aula:

  1. Per preparar i dotar l'alumne dels coneixements lèxics i gramaticals necessaris per comprendre, sintetitzar i presentar els aspectes bàsics de la recerca en infermeria en anglès.
  2. Per reforçar les habilitats receptives de lectura i escolta a través de la pràctica, utilitzant una varietat d'estímuls i facilitar el desenvolupament de les habilitats productives d'expressió oral i escrita.

Tutorial:

  1. Desenvolupar les habilitats interpersonals dels alumnes i la seva capacitat per treballar amb altres habilitats, tant les natives com les de l’idioma addicional.

Aprenentatge autònom:

  1. Desenvolupar habilitats de comprensió de la lectura a través de les tasques que requereixen els estudiants per analitzar el llenguatge de forma lèxica i estructural, les idees principals i secundàries, i els patrons d'organització comuns a la literatura anglesa relacionada amb la infermeria. Reforçar la comprensió oral, les estructures gramaticals i el vocabulari trobats en la recerca en infermeria.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

  • 21. B - Comunicació oral i escrita.
  • 23. B - Capacitat d'anàlisi i de síntesi.
  • 24. G - Habilitat per treballar de manera autònoma.
  • 29. B - Conèixer la terminologia científica en un altre idioma (anglès).

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

Competències lingüístiques en anglès
L'alumne serà capaç de:

  1. Poder presentar la informació relacionada amb la infermeria per via oral
  2. Poder presentar la informació relacionada amb la infermeria per escrit
  3. Ser capaç de llegir, comprendre i analitzar la literatura relacionada amb la infermeria
  4. Demostrar la capacitat per a treballar de forma autònoma
  5. Conèixer la terminologia i les estructures lingüístiques relacionades amb la ciència
  6. Ser capaç de planificar, organitzar i gestionar el seu treball
  7. Demostrar habilitats interpersonals

Continguts

Temes:

Els estudiants tractaran temes relacionats amb la introducció dels conceptes de recerca, gèneres d'investigació, la literatura acadèmica i científica, la teoria científica, la història de la infermeria i la terminologia relacionada amb l'anatomia i les malalties; en particular les malalties cardiovasculars, el control d'infeccions i la nutrició.

Coneixement d'idiomes:

El nivell de llengua de cada estudiant es determinarà el primer dia de l’assignatura a través d’una prova de nivell.  Els estudiants revisaran / consolidaran els coneixements sobre les diferents formes verbals com gerundi, infinitiu i participi, present simple i el passat, modals, veu passiva, sintagmes nominals, formes comparatives i superlatives d'adjectius, estructures que uneixen, clàusules adjectives, terminologia clínica i el vocabulari habitual en certs àmbits, la recerca en ciències de la salut, anàlisi d'oracions i organització de paràgrafs.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment presencial a l'aula



El marc de referència de la metodologia d'aquest curs es basa en l'aprenentatge mitjançant l’anglès. Els estudiants participaran activament en el procés de lectura, anàlisi i síntesi de la informació d'una varietat de gèneres acadèmics específics per a la infermeria, com ara extractes dels llibres de text i revistes d'infermeria. També discutiran els continguts del curs en les tasques de col·laboració. Es faran presentacions i algunes tasques d'escriptura. Activitats d'escolta activa per a comprendre la informació general i específica donada en les classes simulades per un professor i en les presentacions d'altres estudiants.

La Intranet també servirà com una font d'eines lingüístiques i material al que els estudiants poden accedir a través del seu procés d'aprenentatge. Aquests materials principalment formen part de “les classes d’auto-estudi” que els proporcionen i motiven per a l'aprenentatge de l’anglès relacionat amb el seu camp durant tota la vida.

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment presencial a l'aula



 

Activity

% final grade

Learning outcomes

Exams

 

Midterm (15%)

Final (25%)

 

40%

 

Can read, understand and analyze nursing-related literature. (Comp. 23.B)

 

Can use terminology and linguistic structures related to science (Comp. 29.B)

Progress tests

 

 

 

-Listenings: Simulation of lectures

-Grammar and vocabulary quizzes

 

 

20%

 

 

 

Can use terminology and linguistic structures related to science (Comp. 29.B)

Can read, understand and analyze nursing-related literature. (Comp. 23.B)

Cooperative Learning Activities

 

 

 

In-class activities

Discussions of homework and in-class readings.

Written work

 

10%

Can read, understand and analyze nursing-related literature. (Comp. 23.B)

Can present nursing-related information in writing. (Comp. 21.B)

Can plan, organize and manage their work (Comp. 24.G)

Can demonstrate their ability for interpersonal skills.

Can use terminology and linguistic structures related to science (Comp. 29.B)

 

 

     

Group project:

Survey replication study

-Reading a scientific abstract

-Replicate the questionnaire

-Collate data

-Analyze data

-Interpret data

-Present the data – oral presentation

-  abstract

- dossier of the work

30%

Can read, understand and analyze nursing-related literature. (Comp. 23.B)

Can use terminology and linguistic structures related to science (Comp. 29.B)

Can present nursing-related information in writing. (Comp. 21.B)

Can present nursing-related information orally. (Comp. 21.B)

Can demonstrate their ability for interpersonal skills.

 

Informació important sobre l'avaluació:

Requisit mínim de nivell d'idioma: els estudiants hauran de demostrar un nivell d'anglès A2 en el treball de curs avaluat per aprovar aquest curs. Per tant, es recomana encaridament als estudiants que tinguin un nivell mínim d'anglès global de A2 abans de l'inici de curs.

Assistència i participació: Es recorda als alumnes que la participació, i en conseqüència, l'assistència a classe i l'avaluació contínua són fonamentals per aprovar l'assignatura. A més, el treball en grup fora de classe també formarà una part important de l'avaluació. Les tasques i algunes proves es publicaran en Moodle perquè els estudiants les consultin.

No serà possible aprovar l'assignatura amb només realitzar l'examen final en qualsevol convocatòria.

Segona convocatòria:

Depenent de el cas, és possible que es requereixi que un estudiant completi un component d'escriptura i / o una tasca de presentació oral a més de l'examen. El treball en grup, el treball a classe i els deures no es poden recuperar en la segona convocatòria.

Els estudiants han de confirmar l'assistència a l'examen de segona convocatòria amb el seu professor i coordinador de el curs.

Altres proves: Els estudiants que faltin a un examen parcial i que tinguin una justificació vàlida (és a dir, certificat mèdic) l'han de presentar al seu professor a l'endemà de classe. A la fi del quadrimestre, si l'alumne ha assistit a l'almenys a el 80% de les classes, podrà realitzar el parcial el dia de l'examen final.

Al llarg de el curs es faran molts tests de progrés o qüestionaris. No es faran proves compensatòries, de manera que els estudiants que perdin una prova rebran un 0 per a aquesta prova. No obstant això, pel fet que cada qüestionari té poc pes individualment en l'avaluació de el curs, no realitzar un tindrà poc efecte en la qualificació total.

Bibliografia i recursos

El professor proporcionarà els materials de classe i per a l’autoaprenentatge a través de la intranet / internet.

Període d'avaluació

E: data d'examen | R: data de revisió | 1: primera convocatòria | 2: segona convocatòria:
  • E1 21/04/2022 08:00h
  • R1 10/05/2022 10:00h
  • E2 05/07/2022 08:00h
  • R2 15/07/2022 11:00h