Visita virtual. Una domenica a Roma

Comparteix aquesta informació
18/04/2010:30h25/04/2010:30h
Santa Maria la Maggiore

El director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart, durà a terme, els dissabtes 18 i 25 d’abril, una visita virtual a Roma oberta al públic. La iniciativa consta de dues sessions i tindrà un caràcter eminentment divulgatiu.

“La primera sessió la dedicarem a Santa Maria la Maggiore i explorarem el simbolisme de la missa conventual de les deu del matí, així com la seva construcció. Tractarem d’entendre el que enclou aquesta basílica des de la tradició de l’Humanisme cristià i, especialment, la celebració eucarística del Capítol Liberià, i podrem viure l’ostentació cerimonial amb la litúrgia acompanyada de la música sacra dels cors de la Capella Musicalle. En la segona sessió, ens aproximarem a dues de les figures més grans de la història de l’art barroc, Caravaggio i Borromini, que comparteixen un caràcter molt especial i controvertit. Veurem les obres de Caravaggio a Sant’Agostino, Sant Luigi in Franchesi i Santa Maria del Popolo. A les nou en punt del matí, entrarem a Sant’Ivo a la Sapienza, instant únic en el qual podrem visitar aquesta obra de Borromini”, explica Josep Lluís i Ginovart.

Programa:

Sessió 1: “Una domenica a Roma I. Santa Maria la Maggiore”.

Data: dissabte 18 d’abril de 2020

Hora: 10.30-12.00 h

Enllaç d’accés

Sessió 2: “Una domenica a Roma II. Caravaggio i Borromini”.

Data: dissabte 25 d’abril de 2020

Hora: 10.30-12.00 h

Enllaç d’accés

Josep Lluís i Ginovart és arquitecte per l’ETSAB de la Universitat Politècnica de Catalunya (1982) i doctor arquitecte per UIC Barcelona School of Architecture (2002). Actualment, exerceix com a director de l’escola a més d’investigador i director del Grup de Recerca sobre Arquitectura i Patrimoni, Architectural Heritage (PATRIARQ). Anteriorment al seu càrrec a UIC Barcelona, Josep Lluís i Ginovart ha estat director del Departament d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili (URV).