Assignatura

Treball Final de Màster (TRANSV REC)

  • codi 11546
  • curs 3
  • període Anual
  • tipus OB
  • credits 1

Llengua d'impartició principal: anglès

Professorat

Responsable

Dra. Cristina VALLÈS - cristinavallveg@uic.es

Horari d'atenció

Dr. Oscar Salomó

Dimarts de 15 A 20h, amb cita previa a través de oscarsalomo@uic.es

 

Presentació

En el TREBALL DE FINAL DE MÀSTER els alumnes posaran en pràctica els coneixements adquirits en el transcurs del programa de formació, respecte a la recerca clínica i de materials. El porfessor-tutor serà un responsable de l'àrea en qüestió, que farà el seguiment d'aquest treball. Aquest treball podrà tenir un perfil clínic o investigador i haurà de seguir detalladament, durant l'execució del mateix, el protocol que es dissenyi i autoritzi durant el primer semestre de l'activitat del màster, on s'haurà marcat una hipòtesi de treball i uns objectius concrets. Una vegada aconseguits els resultats de l'estudi, l'alumne haurà de confeccionar una memòria escrita del seu treball clínic o de recerca seguint els criteris de rigurositat científica apresos durant el programa de formació del màster.

El TFM de perfil clínic tindrà com a objectiu la revisió d'una patologia o tècnica terapèutica concreta sobre pacient, on l'alumne hagi participat de forma directa en la presa de decisions o hagi realitzat ell mateix els tractaments. La revisió bibliogràfica, el coneixement dels principis teòrics de les patologies i el nivell d'habilitat quirúrgica hauran de ser tinguts en compte per poder optar a aquest tipus de TFM.

El TFM de perfil investigador tindrà caràcter de recerca de laboratori sobre temes o materials relacionats amb l'àmbit de l'estètica dental i de la prostodoncia. Basant-se en estudis anteriors (interns de l'O.I.C. o externs a la mateixa) i seguint els criteris del mètode científic es podran dissenyar treballs de recerca que permetin aportar més informació en fitar les múltiples variables que en la clínica sobre pacient apareixen.

 

Requisits previs

Haver tingut acceptat el protocol de recerca

Objectius

 

Competències / Resultats d’aprenentatge de la titulació

  • CE10 - Obtenir l’habilitat d’aplicar el mètode científic, i aplicar els coneixements adquirits en la resolució de problemes en un àmbit científic. Aprendre a desenvolupar projectes de recerca tant in vitro com in vivo, dins del camp de la mecànica, de la biologia i de la microbiologia aplicada a l’odontologia protètica, restauradora i la implantopròtesi.
  • CE11 - Tenir autonomia en el desenvolupament i l’aplicació de les noves tecnologies en odontologia restauradora estètica i en la recerca de nova informació científica, i adquirir l’habilitat d’avaluar i fer els projectes de recerca i desenvolupament que ofereix la indústria de manera ètica, i gestionar els recursos econòmics i humans, així com conèixer les bases estratègiques per a la transferència de nous coneixements a la indústria.
  • CE12 - Actualitzar els coneixements de biologia molecular, bioquímica i microbiologia per poder aplicar-los.
  • CE7 - Ser capaç de buscar, organitzar i analitzar, amb esperit crític, utilitzant fonts d’informació biomèdica, la literatura científica sobre temes relacionats amb la disfunció temporomandibular i l’odontologia restauradora estètica, per poder seguir el seu procés de formació continuada de forma autodirigida i autònoma.
  • CE8 - Saber aplicar els fonaments epistemològics, eticodeontològics, legislatius i humanitaris en l’exercici de la recerca i la divulgació de les dades científiques en l’àmbit de l’odontologia restauradora estètica.
  • CG1 - Tenir la capacitat per comunicar-se amb els pacients a fi d’explicar, amb criteris científics, però llenguatge assequible, el diagnòstic, el pla de tractament i pronòstic, en patologies que acostumaran a tenir un perfil avançat o multidisciplinari.
  • CG2 - Tenir autonomia per fer les anamnesis i les exploracions orals als pacients amb patologies que poden tenir caràcter avançat o multidisciplinari; i emplenar la història clínica i el curs clínic amb llenguatge i terminologia científica adequada a un professional de l’odontologia restauradora estètica.
  • CG3 - Saber aplicar els protocols establerts en la Clínica Universitària d’Odontologia amb relació al diagnòstic, les exploracions complementàries i el tractament dels pacients, així com la planificació d’aquest, tenint en compte que els pacients als quals es dirigeixen presenten patologies amb perfils avançats o multidisciplinaris.
  • CG4 - Saber aplicar els protocols d’ús dels aparells del laboratori-taller dental fins a arribar a fer els procediments necessaris que ajudin en la confecció de la rehabilitació oral o dels tractaments propis d’un odontòleg restaurador.

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

- Dissenya un protocol de recerca basat en el mètode científic

- Aprèn a iniciar-se en la recerca clínica o de laboratori, a desenvolupar un projecte de recerca aplicant noves tècniques apreses i gestionant el temps i els recursos.

- Redacta adequadament la introducció, justificació, objectius, hipòtesis, estat de la qüestió, materials i mètodes, resultats, discussió i conclusions del seu treball de finalització de màster.

- Defensa davant un tribunal competent en Odontologia el “Treball de finalització de Màster” realitzat.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment presencial a l'aula

Metodologia:

Aprenentatge tutoritzat en petits grups

Resolució de problemes en el taller dental

Estudi de casos clínics

Resolució de casos clínics

Aprenentatge orientat a patologies

Aprenentatge dirigit en laboratori recerca

Metodologia comunicativa de la recerca

Activitats formatives:

5 LAB (75 hores)

5 TUT (25 hores)

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment presencial a l'aula

Seguint el criteri que el TREBALL DE FINALITZACIÓ DE MÀSTER és el *compendio de tota la formació rebuda durant els dos anys del programa de màster, la Comissió Científica de la facultat d'Odontologia de la Universitat Internacional de Catalunya, composta per representants de cada àrea de les especialitats *odontológicas i dels responsables de la Junta de Centre de la Facultat, per contribuir al fet que aquest Treball posseeixi una qualitat científica d'acord amb les competències que aquest mòdul docent exigeix, valorarà i haurà d'autoritzar el protocol d'aquest treball de recerca o clínic abans de dur-ho a terme. Una vegada conclòs l'estudi i confeccionada la memòria de el “Treball de finalització de Màster” aquesta serà revisada per la mateixa Comissió Científica. El sistema de revisió per a el “Treball de finalització de Màster” se centrarà a avaluar el rigor científic i metodològic del treball realitzat, tenint-se en compte la capacitat de comunicació que l'alumne demostri.


La nota final del treball serà valorada a partir dels criteris següents:

60% nota proposada per la comissió de treball de fi de màster.

40% nota proposada pel tribunal el dia de la defensa oral.

  © 2024 Universitat Internacional de Catalunya | Contacta'ns | Privacitat i Protecció de dades | Propietat intel·lectual
  Campus Barcelona. Tel.: 93 254 18 00 | Campus Sant Cugat. Tel.: 93 504 20 00