Foros 2018. Eric Allodi, videoconfèrencia: "Circular i lateral"

Conferència
Comparteix aquesta informació
16/04/1819:30h

El cicle Foros de UIC Barcelona School of Architecture, cita anual imprescindible en l’àmbit arquitectònic, celebra aquest any una nova edició amb la col·laboració de BB Construmat. Des del dia 26 de febrer fins al 7 de maig, un total de sis professionals i acadèmics oferiran a l’Aula Magna de la Universitat la seva visió sobre el concepte d’innovació en l’àmbit de l’arquitectura.

Amb el títol “Plural innovations” (“Innovacions plurals”), aquesta nova edició incidirà en la necessitat d’expandir el camp de l’arquitectura. En aquest sentit, la innovació es planteja com a element primer per provocar aquesta expansió en el que és arquitectònic, però des d’un punt de vista obert i plural, que desbordi el marc disciplinari tradicional. El cicle Foros 2018 està codirigit pel professor de l’escola Miquel Lacasta, juntament amb Marc Chalamanch i Carmen Santana, tots tres integrants de l’estudi Archikubik.

El proper 16 d’abril, el consultor internacional francès Eric Allodi oferirà una videoconferència en la qual abordarà la necessitat d’afrontar un canvi de paradigma en la construcció d’edificis mitjançant la seva integració en ecosistemes circulars. “Un edifici és un metabolisme que viu i evoluciona durant desenes d’anys. Entre el 75 % i el 85 % dels seus components es reemplacen i, la majoria de les vegades, es perden quan es converteixen en residus. Si els integrem en ecosistemes circulars no només podríem evitar la generació de més deixalles, sinó que podríem crear un canvi de paradigma pel qual els edificis siguin fonts d’impactes positius en els recursos i en la salut de les persones”, assegura. 

El ponent serà presentat per l’arquitecta Maite Sainz de la Maza i l’enginyer geòleg Macari De Torres, representants de l’empresa Fetdeterra, especialitzada en solucions d’ecoinnovació, disseny de producte i desenvolupament tecnològic. 

Eric Allodi és conferenciant i consultor internacional, expert en ecoinnovació, Cradle to CradleTM, intel·ligència col·lectiva, sistemes de governança alternatius i gestió del risc. Allodi va fundar el 2007 l’agència Integral Vision, vint anys després de treballar amb empreses multinacionals i institucions internacionals com l’OTAN o la Comissió Europea. La seva especialitat és utilitzar un enfocament integral basat en tecnologies i filosofies d’avantguarda, per ajudar les empreses a ser part de la solució mitjançant el desenvolupament de noves perspectives, estratègies i productes innovadors capaços de respondre als problemes humans i mediambientals del segle XXI.

Accès gratuït

Idioma: Anglès

Inscripcions 

Aula Magna
Carrer de la Inmaculada 22
UIC Barcelona School of Architecture