Foros 2018. Itziar González Virós: "Les Rambles socials"

Conferència
Comparteix aquesta informació
05/03/1819:30h

El cicle Foros de UIC Barcelona School of Architecture, cita anual imprescindible en l'àmbit arquitectònic, celebra 20 anys i presenta una nova edició, amb la col·laboració de BBC Construmat. Des del dia 26 de febrer fins al 7 de maig, un total de sis professionals i acadèmics oferiran a l'Aula Magna de la Universitat la seva visió sobre el concepte d'innovació en l'àmbit de l'arquitectura.

Sota el títol “Plural innovations” (“Innovacions plurals”), aquesta nova edició incidirà en la necessitat d'expandir el camp de l'arquitectura. En aquest sentit, la innovació es planteja com a element primer per provocar aquesta expansió en l'arquitectònic, però des d'un punt de vista obert i plural, desbordant el marc disciplinari tradicional. El cicle Foros 2018 compte aquest any amb la co-direcció del professor de l'escola, Miquel Lacasta, al costat de Marc Chalamanch i Carmen Santana, els tres integrants de l'estudi Archikubik.

El 5 de març impartirà una conferència Itziar González Virós. Arquitecta i urbanista per l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona ( ETSAB /UPC), 1995. Va fer el seu projecte de final de carrera sobre Christiania, a la Reial Acadèmia Danesa de Belles Arts i l’Escola d’Arquitectura a Copenhaguen. El 1996 va obrir el seu propi despatx professional a la ciutat de Barcelona, i es va especialitzar en decreixement urbà, optimització d’habitatges públics, rehabilitació de centres històrics urbans i d’edificacions al medi rural. Des del 2002 s’ha especialitzat en processos de mediació i resolució de conflictes entre ciutadania i administració a través del disseny i la coordinació de la participació ciutadana en matèria d’urbanisme i obra pública. Ha estat regidora electa del districte de Ciutat Vella de la ciutat de Barcelona des del juny del 2017 fins al maig del 2010. Des de l’octubre del 2012 participa activament en els moviments socials, i és membre fundadora i presidenta del grup promotor del Parlament Ciutadà i directora de l´Institut Cartogràfic de la Revolta. Acaba de guanyar el concurs internacional per a la redacció de les estratègies d’actuació i el projecte d’urbanització de la Rambla de Barcelona. 

Accés gratuït

Inscripcions

Aula Magna
UIC Barcelona Carrer de la Inmaculada 22
School of Architecture