III Jornada d’agraïment al Donant de Cos i actualització anatòmica

Jornada
Comparteix aquesta informació
08/11/1809:30h

Acte acadèmic i científic on el Servei de Donació de Cos de la Universitat presenta alguns avenços que s’han aconseguit gràcies a la donació del cos.

La jornada inclourà conferències d’actualització anatòmica  a càrrec de professionals d’àrees com la fisioteràpia, la traumatologia, l’anatomia i l’oftalmologia.

 

Sala d'actes de l'Hospital Universitari General de Catalunya
Servei de Donació de Cossos
III Jornada d’agraïment al Donant de Cos i actualització anatòmica
 
9.20 h Obertura de portes.
 
9.30 h    Benvinguda a les III Jornades d’Agraïment al Donant de Cos - Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.
 
9.40 h    Presentació de les Jornades i dels ponents - Dr. Albert Pérez-Bellmunt, professor i investigador d’Anatomia de UIC Barcelona. Responsable del Servei de Donació del Cos i Laboratoris d’Anatomia de UIC Barcelona.
 
9.45 h “Efecte de l’electroestimulació en la flexibilitat dels músculs isquiosurals” - Sr. Paul Fauris,  alumne de Fisioteràpia i resident d’Anatomia.
 
10.00 h “Avenços anatòmics del darrer any. Del laboratori anatòmic a la rehabilitació” - Dr. Carlos López de Celis, professor i investigador del Departament de Fisioteràpia de UIC Barcelona.
 
10.35 h “Els malucs romans eren com els nostres? Estudi anatòmic-antropològic” - Dr. Robert Seijas,  traumatòleg i investigador de la Fundació García-Cugat i de l’Hospital Quirón. Professor d’Anatomia de UIC Barcelona.
 
11.10 h  “Importància de la donació d'ulls. Avenços de la cirurgia ocular gracies a la donació del cos” - Dr. José Lamarca, oftalmòleg al Centre Barraquer i coordinador general de l'Institut Universitari Barraquer. Professor i investigador de UIC Barcelona.
 
12.00 h “Estudi anatòmic sobre la língula. Del laboratori d’anatomia a la clínica odontològica” - Dr. Hèctor Parellada, professor i investigador d’Anatomia de UIC Barcelona.
 
12.15 h. "La dissecció com la nova eina docent del segle XXI" - Dr. Guillermo Rocarfort, professor i investigador d'Anatomia de UIC Barcelona. 
 
12.30 h Conferència de clausura. “El prodigi de la mà humana” - Dr. Xavier Escribano, professor i investigador d’Humanitats de UIC Barcelona.
 
13.00 h Resum del curs 2017-2018 - Dr. Pedro Álvarez, traumatòleg i investigador de la Fundació García-Cugat i de l’Hospital Quirón. Professor d’Anatomia i cap de la Unitat d’Anatomia de UIC Barcelona.
 
13.05 h  Santa missa a l’oratori del Campus.