Més Periodisme: Fighting fake news. El bon periodisme com a arma davant la desinformació

jornada
Comparteix aquesta informació
24/04/1810:00hal
 
 

Famosos que s’han vist obligats a desmentir la seva mort propagada per les xarxes socials; campanyes polítiques i eleccions electorals marcades per la desinformació a la xarxa, etc. El periodisme fa front a un dels seus reptes més grans: les notícies falses popularment conegudes com fake news.

Amb aquesta temàtica, la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona organitza la quarta edició del “Més periodisme”. Aquest cop, centrada en la propagació i detecció de les notícies falses difoses a les xarxes socials. 

La jornada, oberta a tots els públics, es desenvoluparà de la manera següent:

09.45 h Registre

10.00 h Benvinguda del degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació, el Dr. Alfonso Méndiz i del cap d’estudis del Grau en Periodisme de la mateixa Facultat, Santiago Justel.

10.15 h  Conferència: Periodismo para que no te la cuelen, del periodista a La Sexta y cofundador de maldita.es, Julio Montes.

11.15 h  Taula rodona: La cobertura dels atemptats de Barcelona: informació d’última hora en temps de fake news. Moderada per la periodista, professora i experta en usos periodístics de xarxes socials, la Dra. Susana Pérez.

Hi participen el periodista de tribunals, successos i ciberseguretat al Diari Ara, Enric Borràs i el periodista, consultor i exeditor de mitjans socials d’El Confidencial, José Manuel Rodríguez.

12.30 h Cloenda de la jornada i pica-pica.