Seminaris en línia: “Les polítiques de família i els drets dels infants en temps de COVID-19”

Seminari
Comparteix aquesta informació
08/07/2016:00h
 
 
En motiu del Dia Internacional de la Família (15 de maig), Childcare and Family Policies Chair, una iniciativa de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF) que té la col·laboració de la Fundació Joaquim Molins Figueras, organitza un cicle de conferències virtuals (webinars).
 
“Les polítiques de família i els drets dels infants en temps de COVID-19”
 
La irrupció de la COVID-19, lluny de tenir un efecte igualador, genera desigualtats importants tant de classe social, com per grups d’edat. Entre aquests, els que hi ha situats en tots dos extrems del cicle vital mereixen, en el Dia Internacional de la Família, una atenció particular: la gent gran i els nens. S’ha parlat poc d’aquest col·lectiu i dels seus drets, encara que en les últimes setmanes s’han alçat veus que reclamen per a ells la qualitat de vida que mereixen. 
 
En aquest sentit, els grans temes de debat han estat dos: el dret dels nens a sortir, passejar, respirar aire pur i el dret a seguir el seu procés educatiu. Continuen quedant pendents, però, moltes altres preguntes. Per això, aquesta jornada vol posar el focus especialment en els drets dels infants en temps de COVID -19.
 
El debat que se celebrarà el proper 8 de juliol anirà a càrrec de dos membres de  la PINCAT, entitat que representa 21 federacions d'infància que treballen en àmbits molt diversos (oci, discapacitat, protecció de la  infància, salut mental, etc.).
 
 8 de juliol
  • Carmen Grifoll. directora de la Fundació Nou Barris per a la salut mental i representant de la Federació Fòrum Salut Mental a PINCAT. 
La Fundació Nou Barris és una entitat privada que atén població de 0 a 18 anys del districte de Nou Barris i és proveïdora del Servei Català de la Salut. Carmen Grifoll és també vicepresidenta de Fòrum Salut Mental i professora col·laboradora del Màster en Salut Mental Comunitària (UAB).
  • Miquel Àngel Carreto és director d'Actua. Ha estat assessor dels Serveis Socials a la Diputació de Barcelona, on ha treballat en l'acompanyament a tècnics d'administracions locals i comarcals per a la posada en marxa o millora de projectes d'atenció socioeducativa amb infants i joves.

    Actualment està al capdavant d'Actua, una iniciativa l'objectiu de la qual és generar estratègies de desenvolupament integral de projectes en favor de la infància, aportant una visió global i integral que tingui en compte la governança democràtica, la transparència de la gestió, la responsabilitat social, mediambiental i econòmica .


 
Institut d'Estudis Superiors de la Família