Foros 2020 | Klaus: 10 years of architecture, satire, and cartoons

Conferència
Comparteix aquesta informació
29/01/2019:00h

Des del llançament del seu blog (Klaustoon), l'any 2009, Klaus ha passat la major part de l'última dècada burlant-se de l'arquitectura en molts aspectes: el denominat star system de l'arquitectura, la seva història i pràctica i també la seva esdevenir diari o el món acadèmic que l'envolta. El pròxim 29 de gener, Klaus inaugura la nova edició del cicle Foros amb una conferència titulada “Klaus: 10 anys d'arquitectura, sàtira i còmic”.

En la seva intervenció, durà a terme un recorregut per la seva trajectòria com a dibuixant, des dels seus primers dibuixos animats -que narren la vida a l'Harvard Graduate School of Design- fins a les seves contribucions a revistes d'arquitectura com Uncube, A10, Arquine i Architectural Design. Intercalats amb aquests, hi haurà reflexions sobre el paper de la sàtira i els dibuixos animats dins de la crítica arquitectònica o la superposició del seu treball com a dibuixant i la seva carrera acadèmica com a educador d'arquitectura i historiador.

El treball de Klaus (Koldo Lus Arana) ha estat publicat per nombroses revistes d'arquitectura i exhibit en exposicions monogràfiques i col·lectives. Com a professor de l'Escola d'Enginyeria i Arquitectura (EINA) de la Universitat de Saragossa, investiga les interaccions entre l'arquitectura i els mitjans de comunicació, així com les visions urbanes del futur en l'arquitectura i les arts visuals.

Foros, cicle anual de conferències sobre arquitectura, s'articula en aquesta nova edició sota el títol “Co-benefits” (Beneficis col·laterals). Foros 2020 pretén reflexionar sobre els vincles i els processos d'interacció cultural entre l'arquitectura contemporània i altres manifestacions artístiques com la dansa, l'escultura, el cinema o el còmic.

Idioma: Anglés

Accés gratuït 

Aula Magna
UIC Barcelona School of Architecture