Alberto T. Estévez viatja a Costa Rica per avaluar l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Veritas

19/09/18
Comparteix aquesta informació

El professor de UIC Barcelona destaca la implantació dels tallers de fabricació digital al país llatinoamericà

Alberto T. Estévez viatja a Costa Rica per avaluar l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Veritas

Alberto T. Estévez, professor i fundador de UIC Barcelona School of Architecture, va viatjar el  9 de setembre a Costa Rica convidat per SINAES —l’Agència Oficial de Qualitat del país— per avaluar l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Veritas, situada a la ciutat de San José.

Durant la seva estada, que es va perllongar fins al dia 17, Alberto T. Estévez ha pogut corroborar com a Costa Rica “estan emergint escoles d’arquitectura que aposten per l’aplicació de les noves tècniques digitals, amb una comprensió de l’arquitectura d’acord amb els nous temps, mitjançant el desplegament de tallers de fabricació digital”. 

El professor de UIC Barcelona School of Architecture exerceix com a expert avaluador de diverses agències de qualitat espanyoles i estrangeres des de fa més de 15 anys. La seva carrera acadèmica va començar fa 35 anys a la Universitat de Viena. L’any 1996, va fundar UIC Barcelona School of Architecture, de la qual va ser director durant els primers nou anys. En aquestes més de dues dècades, Alberto T. Estévez ha fundat dos grups d’investigació diferents: el de l’Àrea de Composició Arquitectònica (Història, Arquitectura i Disseny, 1998) i el de l’Àrea de Projectes Arquitectònics (Arquitectures Genètiques, 2000). A més a més, ha participat en la redacció dels plans d’estudi de grau, postgrau i doctorat de l’escola. Tota aquesta experiència en els àmbits de la docència i la investigació ha pogut traslladar-la ara durant la seva estada a Costa Rica.