Els alumni José Luis Cisneros i Joan Casals guanyen el Premi Emporia de Plata

20/02/20
Comparteix aquesta informació

La instal·lació PRONAOS, encarregada per la Direcció d'Alumni&Careers, va obtenir el guardó al millor muntatge d’una exposició efímera, transportable i itinerant

Els alumni José Luis Cisneros i Joan Casals guanyen el Premi Emporia de Plata

Els exalumnes de UIC Barcelona School of Architecture, José Luis Cisneros i Joan Casals, fundadors del despatx Ágora Arquitectura, han obtingut el Premi Emporia de Plata en la categoria de millor muntatge d’una exposició efímera transportable i itinerant amb la seva proposta “PRONAOS”. Aquesta instal·lació és un encàrrec realitzat per la Direcció d’Alumni&Careers de UIC Barcelona pels actes Promise 2019.

Es tracta d’un projecte que pretén exercir com a metàfora sobre la dificultat d’accés al món laboral dels estudiants acabats de graduar. L’obra, composta per una plataforma amb 170 tubs de color negre situats en posició vertical, s’inspira en els pronaos, els vestíbuls previs que donaven accés des de l’exterior a l’interior als temples grecs.

“En un primer instant, la peça sembla totalment impenetrable”, asseguren els arquitectes, “en un instant posterior, l’anàlisi de l’artefacte permet revelar el camí d’entrada, trobat unes paraules impreses que recorden els valors apresos durant els anys de formació”. 

És el segon any consecutiu que José Luis Cisneros i Joan Casals resulten guanyadors dels Premis EMPORIA. El seu projecte “Refugi per a cap de setmana” va aconseguir, en la passada edició, el primer premi en la categoria de Millor Estand Ecològic. Els Premis EMPORIA són uns guardons nacionals d’arquitectura efímera i estan organitzats pel Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya i Veredictas Internacional.